Ilyen volt a lányok szezonja

  • 2022.05.23. 11:49
  • Fehérvárav19

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a 2021/2022-es szezonban a Veszprémi Jéglovagokkal, illetve több dunántúli klubbal közösen, Rampage Womens Hockey néven indult az A és a B bajnokságban is. Április végén véget ért a lányok szezonja, az egész éves teljesítményéről és a szezonbeli tapasztalatokról a vezetőedző, Pukli Máté értékelt.

Pukli Máté először az A csapat rájátszásáról beszélt: „A rájátszásban „A” csapatunk az 5. helyért szállt harcba egy három győzelemig tartó sorozatban a KSI csapata ellen. Szoros és kiélezett mérkőzésekre számítottunk, mivel a bajnokság során az összes mérkőzésünk szoros, egy gólos különbséget hozott. Jól felkészültünk ellenfelünkből, átbeszéltük az erősségeiket, gyengeségeiket, hogy mire és kikre kell nagyon figyelni. A mérkőzések azt hozták amire számítottunk, nagy iram, oda-vissza játék, sok helyzet és nagy védések jellemezték meccseinket. Ahogy az egyik csapat hibázott, az ellenfél büntetett. Első mérkőzésünket idegenben kezdtük, ezt hosszabbítás után a KSI csapat húzta be, a végeredmény 2:1 lett. Második mérkőzésünk hasonló eredményt hozott, hazai pályán nekünk sikerültmegszerezni a győzelmet, hosszabbítás után 2:1 lett nekünk. Harmadik mérkőzésünk szintén hazai pályán zajlott. Erre a mérkőzésre a lányaink extra teljesítménnyel érkeztek, ami az eredményem is meglátszott, végül 10:3-as győzelemmel zártuk a meccset. A negyedik mérkőzés szintén szorosra sikerült, ezt idegenben játszottuk. Két perccel a vége előtt egy góllal ment az ellenfelünk így lehoztuk a kapust. Sajnos az egyenlítés helyett a KSI csapata talált be az üres kapuba, így a végeredmény 6:4 a KSI javára. Az ötödik mindent eldöntő mérkőzés Fehérváron került megrendezésre. Mindkét csapat feszülten érkezett, tudták a lányok, hogy itt már nem lehet hibázni. A csapatok egymással és önmagukkal is meccset vívtak. Nehéz volt higgadtnak maradni és csak a játékra koncentrálni. Olyan hibák is előfordultak, amik addig nem voltak jellemzőek, a végjátékban viszont a csapat magára talált és meg tudtuk szerezni a győzelmet, ezzel megnyerve a kiélezett párharcot. A mérkőzés végeredménye 2:1 a Rampage csapatának, a párharc végeredménye 3:2 szintén a mi javunkra.”

A vezetőedző ezután kitért a B csapat bajnokságára is: „A B csapatunk is remekül helyt állt a bajnokságban ezzel bejutva a legjobb négy közé. Az elődöntőt a Debrecen csapatával vívtuk, két győzelemig ment a párharc. Első mérkőzésünket magabiztos játékkal 5:3-ra nyertük. Pihenni nem volt időnk, mivel másnap le is játszottuk a második mérkőzést, ahol a helyzetkihasználásunkkal akadtak problémáink. Hiába alakítottunk ki nagy helyzeteket, az ellenfél kapusa remekül hárította azokat. A végeredmény 3:0 a Debrecennek. Harmadik mérkőzésünkön szintén az ellenfél kapusa jelentette az akadályt. A fiatal lányainknak nem sikerült a rutinos kapust átverni, míg ellenfelünk háromszor is sikerrel járt. A végeredmény 3:0 a Debrecennek, ezzel ők jutottak a döntőbe, ránk pedig várt a bronzmérkőzés és az Angels csapata. A bronzért folyó párharc is két győzelemig tartott. Első mérkőzésen a csapat, a szezonja legjobb játékát produkálta. A pici lányaink is méltó ellenfelei voltak az idősebb rutinosabb kerettel felálló dunaújvárosi csapatnak. Kiélezett mérkőzést játszottunk, de a végeredmény 2:1 lett az ellenfelünknek. A második mérkőzésen hazai pályán Veszprémben léptünk jégre. A játék képe hasonlított az elsőre, de ellenfelünk remekül használta ki a helyzeteit, míg nekünk ismét gondunk akadt ezzel a feladattal. A végeredmény 6:2 lett az ellenfelünknek, így a B csapatunk a negyedik helyen zárta a bajnokságot.”

Pukli Máté a csapatok teljes szezonjáról is összegzett: „Mindkét csapatunk elérte a szezon elején kitűzött céljokat. Az A csapatunk az ötödik helyen zárt a bajnokságban, megszorongattuk a nagy múlttal rendelkező KMH csapatát, sikerült megverni a szezon során a MAC csapatát. A B csapatunk is teljesítette az év elején kimondott célokat és a legjobb négy közé jutott a bajnokságban. A Veszprém és Székesfehérvár közötti együttműködés új kapukat nyitott meg a lányok előtt, egy év alatt sokat fejlődtek a játékosok és mi edzők is. Mikor elkezdődött a bajnokság, tudtuk, hogy ez egy tanuló év lesz. A lányok és szülők is példaértékű munkát tettek bele, hamar felvették a ritmust, ezzel már az elején nagyot léptünk előre és a szezon során végig tudtuk tartani azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. A szezon végére kialakult egy erős mag mindkét csapatnál, erre a magra támaszkodva tovább tudunk lépni és már tervezzük a következő szezon mérföldköveit. Szeretnénk folyamatosan fejlődni. Nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő versenyeztetésre, erről már javában zajlanak a megbeszélések. Mindkét megyeszékhelyen nagy számban jelentkeznek lányok a toborzásokon. Sok célt tűztünk ki magunk elé, hosszútávú terveink is vannak a következő szezonokat nézve. Összességében a kezdet nagyon pozitívan alakult, de nem állunk meg, dolgozunk tovább, hogy a női jégkorong meghatározó csapatává váljunk.”