A 18-20. helyért játszik az U14 A2-es csapat

  • 2023.03.03. 16:00
  • Fehérvárav19

Az alapszakasz győzelem után az U14 A2-es csapat azzal a céllal vágott bele a középszakaszba, hogy ott is az élen végezzenek. Ez azzal járt volna, hogy a helyosztót a felettük lévő csoport utolsó két csapatával játszák, így olyan ellenfelekkel mérkőzhettek volna meg, akik egész évben a felettük lévő csoportokban versenyeztek.

Az középszakasz első mérkőzését a csapat a Szigeti Bikák ellen játszotta. A végeredmény 6-3 a Szigeti Bikák javára. A második meccs a Hatvan ellen volt, ahol 6-2-re győzni tudott az akadémia csapata. A Vasas B elleni találkozón szinte minden sikerült 9-1-es győzelemnek örülhettek a játékosok és az edzői stáb. 
A Szombathely elleni mérkőzésnek nagy volt a tétje, hiszen azzal a győzelemmel úgy számolt a csapat, hogy marad esélyük a csoport első helyére. Egy izgalmas és fordulatos mérkőzést játszottak az akadémia játékosai, és a végén sikerült megszerezni a győzelmet. A végeredmény 9-6. 
Az utolsó fordulóban a Veszprém csapatát fogadták az U14-esek, itt 11-4 re győzött a csapat, de a többi csapat eredményei miatt eldőlt, hogy nem lesz az első három csapat között pont egyenlőség, így a végül csak a második helyet sikerült megszerezni a tabellán.
Ez azt jelenti, hogy az U14 A2-es csapata a Vasas B és a Hatvani Gigászok csapatával játszik a 18-20. helyért.
Ozsváth Ádám, vezetőedző így értékelte a csapat esélyeit: "Természetesen szeretnénk mindkét mérkőzést győzelemmel zárni, azt gondolom, hogy erre reális esélyünk van, ha úgy játszunk, és olyan hatékonyak leszünk az ellenfél kapuja előtt, mint ahogy azt a legutóbbi három meccsen tettük."