Jégkorong Akadémia Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia

Célkitűzések

  • 2019.05.31.

Célok

 A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Azért a felső két korosztályra esett a választás, mert a szupermini korosztálytól a serdülő korosztályig a tehetségek jutalmazását az Ifj. Ocskay Gábor Alapítvány vállalta magára. A cél egy olyan mintaprogram létrehozása, amelyben a fiatalok számára dicsőséget jelent részt venni. A program célja nem közvetlen anyagi juttatás folyósítása, hanem elsősorban annak a feltételrendszernek a megteremtése, ami a díjazottakat hozzásegíti ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt a felnőtt csapat játékosai lehessenek.

Kiválasztás

 A programba bekerülő sportolók az edzők javaslata alapján kerülnek az öttagú ösztöndíj-bizottság elé, melynek tagjai Ocskay Zsuzsanna, dr. Szélig Viktor, dr. Fischer Miklós, Palkovics Krisztián és Fekti István. A bizottság az edzők által javasolt játékosokból választják ki azokat, akik a pályán és a pályán kívül is példamutatóan képviselik az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia értékrendjét és ezáltal jogosulttá válnak a programban való részvételre. 

Időtartam

 Az ösztöndíj minimum egy teljes évre szól, és a bizottság az évforduló végéig dönt az aktuális évre szóló díjazottak névsoráról. Egy sportoló akár éveken keresztül is részesülhet a program nyújtotta előnyökben, azonban a bizottság bármikor felfüggesztheti, illetve kizárhatja a programból.