A helyosztó szakasz első helyéért küzd az U16B

  • 2023.03.08. 16:30
  • Fehérvárav19

Az U16B a középszakaszbeli gyengébb teljesítménye miatt a bajnokság végére a 15. helyért mérkőzhetett meg a helyosztók során.

Az U16B számára a február közepén elkezdődött helyosztók jól indultak a  Zalaegerszeg ellen. A akadémia fiataljainak a középszakaszban már sikerült  legyőzniük Zalaegerszeget, így a mérkőzés során próbálták a már bevált  taktikát alkalmazni. Haluska Gábor az alábbiak alapján értékelte a mérkőzést: "A mérkőzés egészében nálunk volt a vezetés, de a harmadik játékrész elejéig szorosan ott volt mögöttünk az ellenfél. A harmadik harmadban jó egyéni megmozdulásokkal, és kombinatív csapatjátékkal sikerült elhúznunk három góllal is. Ebből egyet le tudott még faragni az egerszegi csapat, de a vége 6:4 lett a mi javunkra."
Következő meccset Algyőn játszották a játékosok a szegediek ellen. Szegedtől az előző mérkőzésen kikapott a csapat, így a cél a visszavágás volt. A játékosoknak a hosszú utazás ellenére az első pillanattól kezdve sikerült nyomás alatt tartani a hazaiakat, és az első harmadot három góllal megnyerve elhúztak. A következő két játékrész az eredmény tekintetében kiegyenlített volt, de a csapatnak sikerült megtartania az előnyt, és elhozni a győzelemért járó három pontot. 
A folytatásban a játékosok a Szigeti Bikák csapatához látogattak. A mérkőzés első két harmadában a csapat folytatta az előző meccsről  hozott formát, és ez elég volt ahhoz, hogy a három pont a nevük mellé kerüljön a táblázatban. 
Az elmúlt hétvégén a Lehel HC gárdája látogatott el Székesfehérvárra. A vezetőedző így értékelte a mérkőzést: "A helyosztók során még nem sikerült pontot szerezniük, de felhívtam a játékosok figyelmét, hogy ettől függetlenül szoros, gólgazdag mérkőzéseket játszottak. Ennek ellenére az első harmad után négy gólos hátránnyal vonultunk a szünetre. Dicséretes, hogy a 60. percre vissza tudtunk zárkózni, és hosszabbításra menteni a mérkőzést. A túlórában sajnos az ellenfél bizonyult most jobbnak, így csak egy pontot sikerült itthon tartanunk.
Még egy mérkőzés vár az U16B csapatára Dunaújvárosban a listavezető hazaiak ellen. Ha rendes játékidőben sikerül nyernünk, akkor elérik a kitűzött célt, és a helyosztó szakaszban első helyen tudnak végezni.