A lányoknál is zajlik a munka

  • 2019.11.07. 16:00
  • Fehérvárav19

U25-ös női csapatunk is megkezdte a bajnokságban való szereplést, az eddigi tapasztalatokról Pukli Máté vezetőedzővel beszélgettünk.

Női csapatunk játékosai, a többi korosztályhoz hasonlóan, nyár óta készülnek együtt. Az idei szezonnak új vezetőedzővel vágott neki az U25-ös együttes, ebben az idényben Pukli Máté áll a kispadon. A szakember elsőként a felkészülésről és a csapatról beszélt: „Keményen dolgozunk már augusztus óta, jégen és szárazon egyaránt. Történtek a keretben változások, az új játékosok remekül beilleszkedtek. Nagyon vegyes a csapatunk, van, aki nemrég kezdte a jégkorongot, többen pedig már évek óta jégen vannak, fiatal és rutinos játékos egyaránt van a lányok között. A célunk ugyanaz, mint az elmúlt években, a lehető legtöbbet fejlődni és utolérni a topcsapatokat.” A vezetőedzőt arról is megkérdeztük, hogy mire fektetik a hangsúlyt az edzéseken: „Mivel a csapat nagy része csak pár éve kezdett komolyan foglalkozni a hokival, bőven van tennivalónk. Jégen nagy hangsúlyt fektetünk a koritechnikára, lövésre, passzolásra és bottechnikára, ezek mellett szituációs játékokkal fejlesztjük a játékintelligenciát. Szárazon mozgáskoordinációt fejlesztünk és erősítünk.”  

Hat mérkőzést játszottak eddig az akadémista lányok, két győzelem és négy vereség szerepel a csapat neve mellett, jelenleg ötödik helyen állnak a tabellán. Pukli Máté legutóbbi összecsapásukról is szót ejtett: „Előző mérkőzésünket a KMH csapatával játszottuk. Az egyik legerősebb csapat a bajnokságban, évekkel előttünk járnak, ezért tudtuk, hogy egy nagyon nehéz meccs előtt állunk. Célul tűztük ki, hogy kevés hibával játszunk és a lehető legjobban megnehezítsük a dolgukat. Úgy érzem, megfelelően fel tudtunk készülni a feladatra, a lányok is érezték a mérkőzés súlyát. Nagyon fegyelmezetten játszottunk, mindenki tartotta magát a megbeszéltekhez. Végig pozitívak maradtak, bármi történt, csak a következő cserére koncentráltak. Kevés kiállítással és kevés hibával tudtunk játszani, de ha hibáztunk, az ellenfél kihasználta és gólokat szerzett belőle. Már az első harmadban mutatott játékkal is meg voltam elégedve, de a második játékrésztől rátettek még egy lapáttal. Szép támadásokat vezettünk és nagy helyzeteket alakítottunk ki. A helyzetkihasználásban sokat kell még fejlődni, több százszázalékos lehetőség is kimaradt, amit egy ilyen szintű csapat ellen nem engedhetünk meg. Összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel és remélem, ez a mentalitás végigkísér minket a szezonban.”

Végül, de nem utolsó sorban a vezetőedző azt is elmondta, mik a céljaik a következő mérkőzésen és a szezonban: „Egy nagyobb szünet után fogjuk a következő mérkőzésünket játszani, addig kihasználunk minden lehetőséget a felkészülésre és keményen dolgozunk, hogy egy hónap múlva még egy szinttel feljebb tudjunk lépni. Célunk, hogy minél jobban felzárkózzunk a rutinosabb csapatokhoz és hogy a lehető legnehezebbé tegyük a dolgukat ellenünk.”