Anatoli Bogdanov veszi át a Titánok irányítását

  • 2021.08.02. 11:15
  • Fehérvárav19

Anatoli Bogdanov a Fehérvári Titánok új vezetőedzője. A TPS Turku U18-as együttesétől érkező szakember a következő szezonra kötelezte el magát csapatunkhoz.

Újdonsült vezetőedzőnk Kijevben született, de miután édesapja 1992-ben átvette a finn elsőosztályú Ilves irányítását, családjával Tamperébe költözött. Anatoli utánpótlás éveit a TuTo és a Kiekko-67 csapatainál töltötte, majd 2010-ben felhagyott az aktív jégkoronggal és edzőnek állt. Először a TPS Turku U16-es együttesénél volt másodedző, majd a rákövetkező 4 évben vezetőedzővé léptették elő ugyanebben a korosztályban. A 2020/21-es idényben az TPS U18-as csapatának vezetőedzője volt.

„Mivel a Titánok egy nagyon fiatal csapat lesz, ezért egy olyan vezetőedzőt kerestünk, aki korábban dolgozott már U18 és U20-as korosztályban.” – kezdte az új edző bemutatását Kovács Csaba, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportigazgatója. „A TPS Turku szakmai programja közismerten erős, ezért bízunk benne, hogy az ott tanultakat kamatoztatni tudja, ahogyan abban is, hogy nagy szerepe lesz a fiataljaink fejlődésében.”

Bogdanov a kinevezése után így nyilatkozott: „Egy barátom keresett meg a Finn Jégkorong Szövetségtől, hogy lehetőségem lenne ide jönni, ami engem érdekelt is. Később e-mailben kaptam egy megkeresést Kovács Csabától, így kezdődtek meg a tárgyalások. Nyolc év profi edzősködés után a TPS-nél, most láttam jónak az időt arra, hogy kilépjek a komfort zónámból és új szemléletet kapjak erről a nagyszerű sportól. Izgatottan várom az első találkozót a játékosokkal is, hiszen ők a főszereplők a Fehérvári Titánok című filmben.”

Arra a kérdésre, hogy mi a célja a megfiatalított kerettel, így válaszolt: „Egész edzői karrierem során fiatalokkal dolgoztam, így mondhatom, ismerős a korosztály. Szeretném felmérni, milyen szinten állnak a srácok, majd hozzájárulni fejlődésükhöz néhány dologgal, amit Finnországban tanultam. A játékosok az elsődlegesek számomra, és minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy fejlődésükkel elérjék azokat a célokat, amiket maguk elé kitűztek ebben a sportban.”