Az U10-es korosztály felkészülési időszakának értékelése

  • 2022.09.15. 16:00
  • Fehérvárav19

Az új szezont az U10-es korosztály már a megszokott módon, egy napközis táborral indította közel 70 gyerek részvételével.

Az idei évben a szervezők két turnust indítottak a napközis táborból, amely résztvevői kiegészültek az U8-as és U12-es korosztály játékosaival is. A táborban egésznapos programok vártak a gyerekekre, és a legegyszerűbb játékoktól a filmnézésen át a készségfejlesztő gyakorlatokig mindenben részük lehetett. A tábor keretében a gyerekek jeges és száraz edzésbeli tapasztalatokkal is gazdagodtak, és mindez előnyt jelenthet nekik a szezonkezdéskor. 

Ebben a korosztályban az augusztusi időszak még hozzátartozik a nyári szünethez, ennek ellenére szép létszámmal jelentek meg a gyerekek az edzésen, mintha csak a szezon közepe lenne. Az edzések felépítésében ilyenkor még nagyobb szerepet kapnak a játékos feladatok, hogy a gyerekek visszaszokjanak a jéghez. A hónap utolsó hétvégéjén a csapat egy barátságos tornával búcsúztatta a nyarat, ahol a Kárpáti Farkasok két csapata mellet az Akadémia színeiben négy csapattal képviseltettük magunkat és egy nagyon jó hangulatú, emellett pörgős mérkőzésekkel zajló tornát tudtak játszani.

A csapat következő tornája már az MJSZ által rendezett szezon nyitó jégkorong fesztivál lesz Budapesten szeptember 24-én.

Az edzői stáb a szezonra a következő célt tűzte ki: "A folytatásban a megszokott módon próbáljuk elvinni a gyerekeket minél több tornára, ezzel is elősegíteni őket, hogy az edzésen gyakorolt dolgokat  mérkőzés szituációban is megtudják valósítani."