Az U16B csapat szezonkezdetének értékelése

  • 2022.09.28. 17:00
  • Fehérvárav19

Az U16B csapat szeptember 18-án hazai pályán játszotta le az első mérkőzését a DEAC ellen.

Az U16B csapat Haluska Gábor vezetésével három mérkőzést játszott ez idáig a bajnokságban változó eredményekkel. Az első mérkőzést hazai pályán a DEAC ellen győzelemmel zárta. A nehézséget az okozta, hogy sok játékos sérült és beteg volt, így a mérkőzésre 13+2 fővel tudott a csapat kiállni. Haluska Gábor, vezetőedző az alábbiak szerint értékelte a mérkőzést: "Sok emberelőnyünk volt, de ezeket az ellenfél jól oldotta meg, és nem sikerült gólt lőnünk. A mérkőzést az egyenlő erőviszonyok jellemezték, azonban a csapat nem adta fel, és a mérkőzés vége előtt 13 másodperccel megszereztük a győzelmet érő találatot."

A második mérkőzést a Ferencváros ellen játszotta az U16-os korosztály A2-es csapata. A mérkőzésre a sérülések miatt már csak 11 fővel tudtak a játékosok kiállni. A harmadik harmadban egy újabb sérülés miatt még egy csatárt elvesztett a csapat, így tíz mezőnyjátékossal tudták folytatni a mérkőzést. A helyzeteket nem sikerült belőni, de az ellenfél sem tudta találatait értékesíteni, így a 0-0-ás végeredményt követően hosszabbításban győzni tudott az IOGJA19 U16B csapata. 

A következő hétvégén a csapat kiegészült U14-es játékosokkal is, és velük együtt utazott Győrbe. Itt az első mérkőzést a hazaik ellen játszották a játékosok, amely tétje nem más volt, mint a második hely megszerzése. A második hellyel esély nyílt volna az "A" csoportba való feljutásra. Az edző így értékelte a mérkőzést: "Mi szereztük meg a vezető gólt a második harmad elején, de utána emberelőnyből kaptuk az egyenlítő találatot. Az előnyeinket nem sikerült kihasználnunk, és a győriek folyamatosan nagy nyomás alatt tartott minket. A harmadik harmadban sajnos csak egy gólt sikerült szereznünk az ellenfél négy góljával szemben." Így a mérkőzés hazai sikerrel zárult. 

Győrben a második mérkőzést a Vasas ellen játszotta a csapat. Erős ellenfélre lehetett számítani a tabellát magasan vezető csapattól. A mérkőzés nagy részében a védekezésre kellett koncentrálni, sok lövést sikerült blokkolni, de a mérkőzés a Vasas győzelmével zárult.