Az U8-as korosztály felkészülési időszakának értékelése

  • 2022.09.16. 09:01
  • Fehérvárav19

Az U8-as korosztály augusztus első hetében kezdte meg felkészülését a 2022-23-as szezonra. 

Ahogy minden évben, idén is kicsit több pihenőt kaptak a gyerekek, így csak augusztus 1-jén kezdődtek el az edzéseket. Augusztus első két hetében az U8-as korú gyermekek is részt vettek az U10-es és U12-es korosztály számára szervezett táborban, és a legkisebbek is jól beilleszkedtek a nagyobbak közé.

A tábori edzéseken kívül heti 3 korosztályos edzésen vett részt a csapat. Ahogy teltek a napok, hetek egyre többen jelentek meg az edzéseken. A gyerekek hazatértek a nyaralásból, és szépen fokozatosan megkezdődtek a játékoknak álcázott edzések.

Barabás Miklós vezetőedző megosztotta néhány gondolatát a legkisebbek felkészülésével kapcsolatban: "Úgy gondolom, ennél a korosztálynál rendkívül fontos, hogy maguktól szeressenek ide járni. A kicsik elsősorban nem a sportot látják, szeretnének játszani, nevetni, barátkozni. A gyakorlatokat igyekszünk úgy összeállítani, hogy észre se vegyék, hogy épp a fékezést, a lövést vagy a kanyarodást gyakorolják játékosan."

Szeptembertől már teljes a létszám, ennek megfelelően az edzői stáb egyre nagyobb hangsúlyt fektet az edzésekre, hiszen beindulnak a tornák is. Az edzők és a gyerekek is kíváncsian várják a szezon kezdetét, és az első megmérettetéseket.