Az utolsó megmérettetések előtt

  • 2018.02.12. 13:04
  • Fehérvárav19
Ötven játékos kap bizonyítási lehetőséget, hogy kiharcolja helyét az áprilisi világbajnokságra utazó ifjúsági válogatottban. A keret két részre oszlik, egyik fele Franciaország, míg a másik Lengyelország felé veszi majd az irányt.
Glen Williamson és stábja hat kapust, tizennyolc hátvédet és huszonhat csatárt hívott be az ifjúsági válogatott februári keretébe. Az Észak-Amerikában játszó légiósok közül senki nem kapott meghívót. Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát kilenc játékos képviseli az ötven fős keretben, melynek egy része a franciaországi Epinalban, míg a másik fele Varsóban vesz majd részt korosztályos tornán. Lengyelországba utazik majd Ondrejcik Rastislav is, aki edzőként segíti a nemzeti alakulat munkáját: „Ez lesz az utolsó lehetőség a fiataloknak a bizonyításra és arra, hogy kivívják helyüket az áprilisi világbajnokságra utazó keretben. Nehéz feladat lesz majd összeállítani ezt a keretet. Ez a két torna jó lehetőség lesz majd nekünk, a szakmai stábnak, hogy megtaláljuk a megfelelő pozíciókra a megfelelő tudású és ami nagyon fontos, megfelelő mentalitású játékosokat. Arra törekszünk, hogy csapatembereket válasszunk ki. Emellett a világbajnoki ellenfeleink közül kettőt is fel tudunk térképezni alaposabban, hiszen egyik csapatunk az olaszokkal, míg a másik az ukránokkal találkozik majd az előttünk álló tornákon. Szeretnénk és arra is fogunk törekedni, hogy a két utazó gárda hasonló erősségű legyen” – mondta Ondrejcik Rastislav.

Az ifjúsági válogatott bő keretének székesfehérvári játékosai:
Horváth Dominik, Balajthy Dániel, Dobmayer Dominik, Horváth Milán, Ambrus Gergő, Kovács Alex, Rétfalvi Kristóf, Roczanov Zsolt, Vértes Nátán

A magyar válogatott az epinali tornán a hazaiak mellett, az olasz és a szlovén csapattal, míg a varsói megmérettetésen a lengyel, a fehérorosz és az ukrán nemzeti alakulattal méri össze erejét.

Fotó: Team HUN Photography