Barabás Miklós: „Időre és türelemre van szükség”

  • 2019.10.09. 14:00
  • Fehérvárav19

Mini korosztályunk legutóbbi két tornájáról Barabás Miklós vezetőedzővel beszélgettünk.

Mini korosztályunkban is komoly munka zajlik, heti három-négy edzésen fejlesztik az edzők az U10-es gyerekeket. Sárga csapatunk legutóbb Dunaújvárosban járt, a torna után Barabás Miklós vezetőedző elégedetten nyilatkozott: „Vegyes csapattal szerepeltünk, utolsó éves miniseket és a korosztályba most felkerült 2011-eseket vittünk. Teszteltük ezt az összeállítást, egész jól sikerült, jól működtek a sorok. A játék képét nézve sokkal jobbak voltunk a többi csapatnál, egy döntetlen és három győzelem a mérlegünk, ezek közül az egyik mérkőzést nagy gólaránnyal nyertük. Kezdik megérteni a gyerekek, hogy mit várunk tőlük, de természetesen hosszú folyamat, amíg mindenki elsajátítja azt a mentalitást, gondolkodásmódot, amit szeretnénk kérni tőlük a száraz és jeges edzéseken, illetve a mérkőzéseken."

Az első hazai tornára is sor került, október első hétvégéjén ötcsapatos versenyt rendezett az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, ahol a kék bajnokság együttesei szerepeltek. A szakember erről a megmérettetésről is beszélt: „Felemás érzelmekkel tekintek vissza erre a tornára. Úgy gondolom, hogy a fejlődést kellő mértékben szolgálta, edzői szemmel sok pozitívumot láttam, valószínűleg szülői szemmel nem ez látszik. A gyerekek fejlődése egy folyamat, ami nem egy sablon alapján történik, kicsit a járáshoz vagy az olvasáshoz tudnám hasonlítani. Járni sem pillanatok alatt tanult meg mindenki. Ezek a gyerekek a három-négy éve berögzült három a három elleni keresztjátékból nem tudnak egyik napról vagy hónapról a másikra átállni az új felállásra. Ehhez sok idő kell és türelem, meglátjuk, hogy szezon végére hogyan alakul ez a játékrendszer. Mindenki dolgozik, hajt, küzd, ami már az augusztusi és a szeptemberi edzéseken is látszott. Hogy mikor lesz a nagy áttörés, az hónapok kérdése is lehet, de bízom a gyerekekben, hogy felnőnek a feladathoz és szintet tudnak ugrani.”

Az első hazai torna galériája:

Legközelebb október 19-én szerepel mini korosztályunk, amikor ismét egy hazai kék torna vár rájuk. Barabás Miklós a következőket mondta el a megmérettetés előtt: „Nem a legerősebb csapattal állunk ki, de a fejlődési ütem azt kívánja meg, hogy erősebb csapatok ellen is megmérettessük magunkat, ez is egyfajta szintlépés. Öt topjátékos és öt „másodvonalbeli” gyerek fog majd szerepelni, megnézzük, hogyan működnek együtt. Az mindenképpen szerencsés, hogy van átjátszás a sárga és a kék csapat között. Azok a játékosok, akik ezen a tornán nem lépnek jégre, lehetőséget fognak kapni, hogy az U12-es korosztállyal edzhessenek.”