Barabás Miklós: „Jól látható a fejlődés”

  • 2019.03.02. 10:00
  • Fehérvárav19

Mini csapataink legutóbbi tornáit Barabás Miklós vezetőedző értékelte és beszélt az előttük álló hetekről is.  

Mini A csapatunk február 16-án Óbudán szerepelt tornán. Barabás Miklós vezetőedző elégedett volt a teljesítménnyel és kiemelte, hogy a gyerekek maximálisan megállják a helyüket a bajnokságban: „A szezon végéhez közeledve megpróbáljuk az A-sokat az utolsó korosztályos tornákra elvinni. A 2009-esek már kevesebbet szerepelnek nálunk, hiszen többen is kaptak már lehetőséget eggyel magasabb korosztályban, illetve a nemzetközi bajnokságban. Volt már rá precedens, hogy jó pár játékos egy torna után a következő napon az előkészítő csapatban lépett jégre, ahol bebizonyították azt, hogy az akadémián megfelelő fejlődési folyamaton mennek át és meg tudják állni a helyüket eggyel magasabb szinten is. Az óbudai tornán az UTE elleni mérkőzésen döntetlent játszottunk, a többi meccset pedig megnyertük. A játék képe alapján teljesen elégedettek lehetünk. A gyerekek az országon belül is olyan szinten vannak, ami kiemelkedik a mezőnyből. Egy olyan Újpesttel is fel tudtuk venni a versenyt, aki nemzetközi szinten meghatározó a mini bajnokságokban. A legidősebb kapusunkat, Fűrész Bálintot aznap az edzői stáb az U12-ben szerepeltette, így mi egy 2010-es hálóőrrel, Eichardt Zsomborral utaztunk, aki mindegyik meccsen remekelt és hozta azt a formát, amit a jövőben elvárunk tőle.”

Február 23-án a C csapat szerepelt Várpalotán, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a játékosok. A vezetőedző a következőket mondta el a torna után: „A csapat felét olyan játékosok alkották, akik idén nem kaptak annyi lehetőséget tornán, de itt bebizonyították azt, hogy a szintjükön belül sokat fejlődtek. A teljesítmény alapján ők már inkább a B bajnokságba valók, hiszen itt tapasztalhattuk, hogy a sok munka meghozta a gyümölcsét.” Ugyanezen a napon az A csapat is szerepelt Győrben, ahova vegyes csapattal utazott az akadémia mini korosztálya. A szakember erről a tornáról is pozitívan nyilatkozott: „Két csapattal szerepeltünk Győrben,a 2009-eseknek ez volt az utolsó idegenbeli tornájuk ebben a szezonban. A mérkőzések zömét domináltuk, így azt mondhatom, hogy nyugodt szívvel engedjük a gyerekeket egy szinttel feljebb, és a srácok megérdemelten léphetnek az előkészítő bajnokságba. A szezon eleje óta a lehető legtöbbet fejlődtek, hiszen 8-10 játékos azonnal bevethető az U12-es bajnokságban.”
Két hazai megmérettetés vár még a minikre, március 2-án B, március 16-án pedig C tornát rendeznek Székesfehérváron. Barabás Miklós elmondta, hogy ez a két alkalom jó szintfelmérő lesz a játékosoknak: „Két csapattal szerepelünk az első hazai tornán, a B-nek jó lehetőség a saját bajnokságukban játszani, a C csapat tagjai pedig be tudják bizonyítani, hogy B bajnokságban is tudnak remekelni és meg tudják mutatni, hogy augusztus óta mennyit fejlődtek. Nekik még egy tornát szervezünk március 16-án, az lesz a szezon záró versenye. Nem biztos, hogy erős csapatokkal fogunk játszani, de az biztos, hogy a játék örömével zárjuk az idei tornákat március 16-án.”

A mini korosztály idén már a nemzetközi bajnokságban is elindult, a szakember szót ejtett erről is: „A nemzetközi bajnokság kiírását egyelőre még nem tudjuk, de ott is fogunk még szerepelni ebben a szezonban. Itt a 2010-es születésű, kiemelkedő teljesítményű játékosokkal fogunk jégre lépni, akik az idén mutatott játék alapján megérdemlik, hogy nemzetközi szinten is megmutathassák magukat. Olyan játékosoknak adunk majd lehetőséget, akik ebben az évben kevesebb nemzetközi rutint szereztek.”