Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait 1. rész

  • 2019.06.06. 18:00
  • Fehérvárav19
Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait. Ennek kapcsán Rétfalvi Kristóffal beszélgettünk.
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a 2016/2017-es szezonban létrehozta az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Programot, 2019-ben öt sportoló részesült az elismerésben. A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Azért a felső két korosztályra esett a választás, mert a szupermini korosztálytól a serdülő korosztályig a tehetségek jutalmazását az Ifj. Ocskay Gábor Alapítvány vállalta magára. A cél egy olyan mintaprogram létrehozása, amelyben a fiatalok számára dicsőséget jelent részt venni. A program célja nem közvetlen anyagi juttatás folyósítása, hanem elsősorban annak a feltételrendszernek a megteremtése, ami a díjazottakat hozzásegíti ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt a felnőtt csapat játékosai lehessenek.

Rétfalvi Kristóf 2001-ben született Zalaegerszegen, 2008-ban kezdett jégkorongozni és 2015 óta játszik Székesfehérváron. Az elmúlt évek alatt három korosztályban öt magyar és négy osztrák bajnoki címet szerzett, a 2019-es ifjúsági világbajnokságon pedig bronzérmet ünnepelhetett a magyar válogatottal.

„Három és fél évvel ezelőtt érkeztem Székesfehérvárra, azóta három korosztályban összesen kilenc bajnoki címet szereztem, melyre nagyon büszke vagyok az akadémia játékosaként és az elmúlt években minden korosztályos válogatottban lehetőséget kaptam. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ösztöndíjas lehetek, ez az elismerés számomra azt mutatja, hogy jó úton haladok az álmaim beteljesítése felé. Szeretnék már a következő szezonban bemutatkozni a felnőttek között, a Fehérvári Titánok csapatában és ez díj most még több motivációt ad erre. Az ösztöndíj lehetőséget biztosít számomra, hogy a tanulás mellett kizárólag a jégkorongra tudjak összpontosítani, ez pedig nagyon fontos számomra.”