Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait 2. rész

  • 2019.06.07. 18:00
  • Fehérvárav19
Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait. Ennek kapcsán Ambrus Gergővel beszélgettünk.
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a 2016/2017-es szezonban létrehozta az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Programot, 2019-ben öt sportoló részesült az elismerésben. A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Azért a felső két korosztályra esett a választás, mert a szupermini korosztálytól a serdülő korosztályig a tehetségek jutalmazását az Ifj. Ocskay Gábor Alapítvány vállalta magára. A cél egy olyan mintaprogram létrehozása, amelyben a fiatalok számára dicsőséget jelent részt venni. A program célja nem közvetlen anyagi juttatás folyósítása, hanem elsősorban annak a feltételrendszernek a megteremtése, ami a díjazottakat hozzásegíti ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt a felnőtt csapat játékosai lehessenek.

Ambrus Gergő 2001-ben született Gyergyószentmiklóson és 2016 óta szerepel székesfehérvári színekben. Az elmúlt három szezon alatt nyolc bajnoki címet tudhat magáénak és háromszor volt ezüstérmes klubcsapataival. 2018-ban és 2019-ben szerepelt az ifjúsági világbajnokságon a magyar válogatott tagjaként, a második évben a székesfehérvári rendezésű eseményen bronzérmet szerzett a nemzeti együttessel.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen program részese lehetek, hiszen csak pár éve szerepelek Székesfehérváron. Büszkeséggel és boldogsággal tölt el, hogy az akadémián segítenek a fejlődésemben, és mindenben, amiben csak lehetséges, támogatnak. Számomra ez az ösztöndíj egy jó visszajelzés arra, hogy keményen dolgozom, a továbbiakra nézve pedig plusz erőt ad. Az elsődleges célom a következő szezonban, hogy bemutatkozhassak a felnőttek között is.”