Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait 3. rész

  • 2019.06.08. 18:00
  • Fehérvárav19
Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait. Ennek kapcsán Németh Kristóffal beszélgettünk.
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a 2016/2017-es szezonban létrehozta az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Programot, 2019-ben öt sportoló részesült az elismerésben. A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Azért a felső két korosztályra esett a választás, mert a szupermini korosztálytól a serdülő korosztályig a tehetségek jutalmazását az Ifj. Ocskay Gábor Alapítvány vállalta magára. A cél egy olyan mintaprogram létrehozása, amelyben a fiatalok számára dicsőséget jelent részt venni. A program célja nem közvetlen anyagi juttatás folyósítása, hanem elsősorban annak a feltételrendszernek a megteremtése, ami a díjazottakat hozzásegíti ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt a felnőtt csapat játékosai lehessenek.

Németh Kristóf 2002-ben született Székesfehérváron, ahol pályafutását is kezdte 2010-ben, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia alakulásakor. Pályafutása alatt négyszer bajnoki címet, hat alkalommal pedig ezüstérmet ünnepelhetett, a Riga Cup-on bronzérmet szerzett a serdülő válogatott tagjaként. Az U17-es magyar együttessel részt vett az idei Négy Nemzet Tornán, ahol a Fehéroroszország elleni mérkőzésen a legjobb játékosnak választották. A 2018/2019-es szezonban ő volt az akadémia legponterősebb ifjúsági korú játékosa, 78 találkozón 43 gólt és 54 gólpasszt jegyzett.

„Jó érzés, hogy megkaptam a bizalmat a vezetőségtől, hogy segítenek és hozzájárulnak a fejlődésemhez. Emellett az is fontos, hogy mind a tanáraim, mind az edzőim támogatnak abban, hogy az iskolában és a pályán is jól teljesítsek. A következő szezonban szeretnék bajnok lenni az U18-as csapattal és a juniorok között ugyanez a cél. Fontos, hogy sikeresen felkészüljek a következő idényre, az ösztöndíjjal pedig lehetővé válik, hogy csak a tanulással és a sporttal kelljen foglalkoznom, hiszen mindkettő fontos.”