Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait 4. rész

  • 2019.06.09. 18:00
  • Fehérvárav19
Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait. Ennek kapcsán Dobmayer Dominikkal beszélgettünk.
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a 2016/2017-es szezonban létrehozta az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Programot, 2019-ben öt sportoló részesült az elismerésben. A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Azért a felső két korosztályra esett a választás, mert a szupermini korosztálytól a serdülő korosztályig a tehetségek jutalmazását az Ifj. Ocskay Gábor Alapítvány vállalta magára. A cél egy olyan mintaprogram létrehozása, amelyben a fiatalok számára dicsőséget jelent részt venni. A program célja nem közvetlen anyagi juttatás folyósítása, hanem elsősorban annak a feltételrendszernek a megteremtése, ami a díjazottakat hozzásegíti ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt a felnőtt csapat játékosai lehessenek.

Dobmayer Dominik 2002-ben született Budapesten. 2009-ben, Székesfehérváron kezdett jégkorongozni. Kétszeres magyar és osztrák bajnok, négyszeres magyar bajnoki ezüstérmes. Az U17-es válogatott tagjaként Kanadában a dobogó legfelső fokára léphetett, az áprilisi székesfehérvári U18-as világbajnokságon pedig bronzérmet ünnepelt.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy tagja lehetek az ösztondíjprogramnak. Nagy motiváció ez számomra és úgy gondolom, ez is mutatja, hogy igyeksezm a lehető legtöbbet kihozni magamból.  Célom a lehető leggyorsabb és legnagyobb fejlődés és az, hogy minél hamarabb bemutatkozhassak a felnőtt bajnokságban.”