Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait 5. rész

  • 2019.06.10. 18:00
  • Fehérvárav19
Bemutatjuk az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program díjazottjait. Ennek kapcsán Kóger Balázzsal beszélgettünk.
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a 2016/2017-es szezonban létrehozta az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Programot, 2019-ben öt sportoló részesült az elismerésben. A program elsődleges célja olyan, főleg ifjúsági és juniorkorú tehetségek támogatása, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. Azért a felső két korosztályra esett a választás, mert a szupermini korosztálytól a serdülő korosztályig a tehetségek jutalmazását az Ifj. Ocskay Gábor Alapítvány vállalta magára. A cél egy olyan mintaprogram létrehozása, amelyben a fiatalok számára dicsőséget jelent részt venni. A program célja nem közvetlen anyagi juttatás folyósítása, hanem elsősorban annak a feltételrendszernek a megteremtése, ami a díjazottakat hozzásegíti ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt a felnőtt csapat játékosai lehessenek.

Kóger Balázs 2002-ben született Székesfehérváron, pályafutását 2009-ben kezdte a koronázóvárosban. 2014 óta négy korosztályban összesen nyolc bajnoki címet ünnepelt és hat alkalommal akasztottak a nyakába ezüstérmet. Az U16-os nemzeti együttessel bronzérmet szerzett a Riga Cup-on, az U17-es válogatott tagjaként pedig a kanadai Richmondban megrendezett nemzetközi tornán első helyezést ért el.

„Remek érzés volt, amikor megtudtam, hogy tagja lehetek az ösztöndíjprogramnak. Rengeteg plusz motivációt jelent ez nekem, ugyanis ez egy visszaigazolás, hogy jól dolgozom és keményen végzem a munkát. A későbbiekben is kiemelten figyelek a nyári felkészülésre, hogy a szezon kezdetére megfelelő formában legyek. Már nagyon várom a következő idényt és szeretnék bemutatkozni a felnőtt csapatban is.”