Beszámoló a DEBL Final Four-ról

  • 2024.03.28. 12:45
  • Fehérvárav19

A Rampage Women's Hockey az alapszakaszt második helyen zárta, így másodikként választhatott magának ellenfelet. A csapat az FTC csapatát választotta és egy végletekig kiélezett párharcban sikerült győzni ellenük. Idegenben 3:2-es győzelmet sikerült elérni, így hazai pályán elég volt egy döntetlen is a továbbjutáshoz. A második mérkőzés 1:1 es döntetlennel zárult így összesítésben egy gólos előnnyel a Rampage Women's Hockey jutott a négyes döntőbe.

A négyes döntőt Bécsben rendezték. A lányok első ellenfele a házigazda, Bécs volt. Pukli Máté elégedett volt a játékosok teljesítményével: "Lányaink nagyot küzdöttek, de a Bécsiek felerősített csapata ellen nem sikerült kiharcolni a döntőbe jutást, így másnap a harmadik helyért játszhattunk a Graz csapata ellen. Nagy iramú kiélezett mérkőzést játszottunk, felváltva veszélyeztettük egymás kapuját, de a remek kapusteljesítménynek hála nem tudtuk feltörni egymás védelmét. A végjáték előtt egy védekezési hibát sikerült megbüntetni ellenfelünknek, amit már nem tudtunk korrigálni így 1:0-ra a Graz húzta be a mérkőzést."

Fotós: Christian Pirker

A vezetőedző nem csügged az eredmények miatt, hiszen a szezon eleji célokat teljesítette a csapat: "Az egész bajnokságról és a négyes döntő hétvégéjéről is elmondható, hogy nagyon tanulságos volt. Magas szintű, nagy iramú mérkőzéseket játszottunk, amik sokat segítettek a fejlődésünkben. A szezon elején kitűzött céljainkat elértük, sajnos a bravúr elmaradt a végén, de nem vagyunk szomorúak miatta."