Első helyet értek a győzelmek

  • 2018.02.13. 12:06
  • Fehérvárav19
Mindhárom múlt heti összecsapását megnyerte junior csapatunk, így már most biztossá vált, hogy első helyen végez az EBYSL Master Round tabelláján.
Három meccs, kilenc pont. Ez az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior csapatának múlt heti mérlege. Kiss Dávid legénysége a Znojmót 9:1, a Jesenicét 4:2, míg a Salzburg gárdáját 6:2 arányban múlta felül. A szakvezető természetesen elégedett volt a mutatott teljesítménnyel, de véleménye szerint még így is van javítanivaló az együttes játékában: „Csütörtökön és vasárnap négy sorral tudtunk játszani, és mind a négy egységünk remekül teljesített. Szombaton három sor állt a rendelkezésünkre, ráadásul a nemzetközi szünet miatt a Jesenice több, az Alpesi Ligában szereplő fiatal játékosát is elhozta Székesfehérvárra. Talán az volt a legnehezebb meccs a három közül, az elején meg is látszott azért, hogy egy felnőtt bajnokságban pallérozódnak azok a hokisok, de végül nyerni tudtunk. Taktikailag mindegyik összecsapáson fegyelmezettek voltunk, de még mindig akadnak „buta” kiállításaink, amik abból adódnak, hogy nem dolgoznak eleget lábbal a srácok, inkább odapiszkálnak az ellenfélnek, pedig ezeket a büntetéseket kicsit több munkával elkerülhetnék” – mondta a vezetőedző.
A junior gárda a kilenc pontnak köszönhetően immáron behozhatatlan előnyre tett szert a Master Round tabelláján, így biztossá vált, hogy a fehérváriak választhatnak maguknak először ellenfelet a rájátszás első körében: „Ez volt a célunk és nagyon örülünk, hogy véghez is tudtuk vinni. Természetesen már körvonalazódik, hogy kit fogunk választani, de ehhez sok dolgot mérlegelnünk kell majd, és persze a játékossokkal is egyeztetünk, hiszen ők játszanak, ők érzik, hogy melyik ellenfél „fekszik” nekik. Addig azonban még van hátra két meccsünk a MAC Budapest ellen. Természetesen nem dőlünk hátra, továbbra is az a célunk, hogy minden találkozót megnyerjünk” – árulta el Kiss Dávid.
A fővárosiakkal majd a nemzetközi szünet után, jövő héten találkozik U20-as csapatunk.

A Master Round tabellája

                                 M            GK          P
1. Fehérvár              8              +17        53
2. Jesenice               8              +4          42
3. Salzburg               8              +10        40
4. MAC                     8              -9           38
5. Znojmo                 8              -19         35
6. Villach                  8              -3            34


A mérkőzések összefoglalói: