Győzelem után újabb hazai mérkőzések

  • 2020.09.09. 08:51
  • Fehérvárav19

Ifjúsági csapatunk győzelemmel indította az idényt, a héten pedig kétszer is pályára lép a bajnokságban, mindkét alkalommal hazai pályán. Az első összecsapás tapasztalatairól és a gárda előtt álló hétről a csapat két támadóját, Keceli-Mészáros Mátyást és Farkas Lászlót kérdeztük.

Ifjúsági csapatunk nagyarányú győzelemmel kezdte a 2020/2021-es bajnoki szezont az FTC-Telekom együttese ellen. A találkozót követően elsőként Keceli-Mészáros Mátyás értékelt, aki mesterhármassal zárta az első „éles” mérkőzést: "A mérkőzést nem úgy kezdtük, ahogy terveztük, sok volt az egyénieskedés, de a bekapott gól után elkezdtük játszani a saját játékunkat és sokkal hatékonyabbak voltunk, a nagyarányú győzelem pedig a sok kapura lövésnek köszönhető. Összességében meg voltam elégedve a teljesítményemmel, sokat lőttem kapura és háromszor is betaláltam, ami persze nagyon jó érzés." A fiatal támadó a felkészülésről is szót ejtett: „Szerencsére a száraz edzések mellett már július elejétől tudtunk jégen is készülni, ami véleményem szerint előnyünkre vált. Bár az első hetekben csak játékos feladatok voltak, hétről-hétre egyre többet és keményebben edzettünk, hogy fizikailag is készen álljunk a kezdésre. ”

Farkas László elsőéves ifjúsági játékosként szerepel idén a csapatban, ám már tavaly bemutatkozott az U18-asok között. A bajnokság nyitó találkozóján két gólt és egy gólpasszt jegyzett és a következőket mondta el a meccsről és a felkészülésről: „Sikeres két hónapot tudhatunk magunk mögött, igyekeztünk felkészülni a szezonra, a csapatunk sokat fejlődött.  Az első két hetet játékos feladatokkal töltöttük a jégen, aztán napról napra keményebb edzések vártak ránk. Az FTC elleni mérkőzés eleje nem úgy alakult, ahogy terveztük, de az első  harmad felétől felvettük a saját tempónkat, így sikerrel zárhattunk. Elégedett vagyok a teljesítményemmel és örülök, hogy egy kicsit hozzá tudtam tenni a győzelemhez."

Végeredmény:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – FTC-Telekom 12-1 (3-1, 4-0, 5-0)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akdémia: Gáspár (Oláh) – Farkas B., Kaibás, Győrffy, Németh, Dézsi, Prókai, Őri, Jábor, Kiss, Birkás, Szabó P., Salamon, Keceli-Mészáros, Erdélyi, Farkas L., Gyuró, Nagy, Alapi, Szabó D.
FTC-Telekom: Földes – Schneck, Illés, Vadócz, Orbán, Fazekas, Ambrus-Dobai, László-Szolcsányi, Sajó, Kármán, Polgár, Nagy, Máté, Pella Márk, Balog, Oltvai, Pella Martin, Ábrahám
Gólszerzők: Farkas L. (2), Őri, Nagy, Birkás (2), Keceli-Mészáros (3), Kiss, Dézsi, Szabó D. illetve Máté

A héten újabb két mérkőzés vár az ifikre, mégpedig mindkettő hazai pályán. Szerdán a MAC Budapest, szombaton a DVTK Jegesmedvék együttese látogat a Raktár utcába. És hogy mit várnak a srácok a mérkőzéstől és a szezontól? A gárda 57-ese, Keceli-Mészáros Mátyás szerint nem lesz könnyű dolguk: „Az utóbbi években a MAC és az Akadémia minden korosztályban nagy riválisa lett egymásnak, az esetek többségében szoros mérkőzéseket láthat a közönség, ezért is szeretnénk bizonyítani szerdán. Természetesen a szombati meccsre is készülünk majd, de csak a MAC elleni találkozó után. Úgy gondolom, esélyesek vagyunk idén az aranyérem megszerzésére mind a magyar, mind az osztrák bajnokságban, ezt tartjuk a szemünk előtt. Egyéni célom, hogy minél inkább a csapat hasznára legyek a játékommal és a pontjaimmal.”

Farkas László pozitívan tekint az U18-as gárda előtt álló hétre: „Szerintem jó formában van a csapat, ha maximálisan teljesítünk és mindent beleadunk, akkor behúzhatjuk mindkét mérkőzést. A szezonban a cél csapatszinten természetesen az, hogy mindkét bajnokságban minél jobb eredményt érjünk el. Saját célom, hogy egyénileg sokat fejlődjek és ezáltal a csapatért is egyre többet tudjak tenni.”

Az ifjúsági csapat MAC Budapest elleni találkozója 2020. szeptember 9-én 19 órakor, míg a DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzés 2020. szeptember 12-én 13 órakor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok edzőpályáján.

Felhívjuk a kedves szülők és szurkolók figyelmét, hogy csak a szabályok szigorú betartásával vegyenek részt az eseményen! A mérkőzések látogatásával kapcsolatos közlemény IDE KATTINTVA olvasható.