Hamar visszarázódtak a jeges edzésekbe a mini játékosok

  • 2023.09.11. 13:15
  • Fehérvárav19

A hét hetes száraz felkészülést, és a hét hetes nyári pihenőt követően, augusztus 8-án az U10-es korosztálynak is elkezdődött a 2023/2024-es szezon.

A gyerekeket ebben a hónapban először vissza kell ”szoktatni” a jéghez. A feladatok ebből kifolyólag egyszerűek, valamint az alap képességekre fókuszálnak, mind emellett pedig nagyon sok játék van. A nyár utolsó hónapjában három jeges és egy száraz edzése volt a gyerekeknek, amiket nagyon lelkesen csináltak végig, látszott rajtuk, hogy hiányzott nekik ez a mozgás, és örülnek, hogy újra jégen lehetnek.

A hónap utolsó hétvégéjén sor került az első tornára is. Érden szerepelt egy csapat a ”Season Opening Cup” elnevezésű hat csapatos tornán, ahol félpályás szabályrendszerben 4-4 ellen játszottak hat mérkőzést. Ez a torna mind a gyerekeknek nagyon hasznos volt, hiszen végre újra meccset játszhattak, mind pedig az edzőknek hasznos tapasztalás volt, látni az új korosztály új csapatát és természetesen a többi csapatot is. A munka innentől nem áll meg a jégen, valamint a gyerekeknek elkezdődik az iskola is, így visszatérnek a ”szürke hétköznapok"