Három csapattal nevezett az U12-es bajnokságba az akadémia korosztályos csapat

  • 2023.09.18. 14:45
  • Fehérvárav19

Augusztusban együtt edzett a csapat heti négy-öt jeges edzéssel és két-három száraz edzéssel.

Szinte minden hétvégén voltak edzőmeccsek. A cspat játszott más csapatok ellen is, illetve házon belül az U14B és U10-es korosztály ellen is. Az edzők igyekeztek minél többet kihózni a felkészülésből: "Próbáltunk mindenkinek játéklehetőséget biztositani az edzőmérkőzéseken. Szeptember elején váltunk külön A edzőkeretre és egy B edzőkeretre. Külön edzések vannak jégen és szárazon is. Heti egy alkalommal megyünk tornaterembe is. Ott az első edzéseken antropometriás felmérések zajlottak. Helyből távolugrás és ingafutás szerepelt a felmérésben."

A bajnokságba három csapattal nevezett az U12-es korosztály: kék, sárga, piros. A kék csapat számára tervben van a két külföldi torna is októberben és novemberben. A kék bajnokság és a sárga október 1-jén kezdődik, a piros pedig november 12-én.

A képeket készítette: Röthler Enikő

Nagyon sok edzés lesz a játékosoknak szezon közben, éppen ezért az edzők nagy figyelmet fordítottak a nyári felkészülési időszakra. A cél az, hogy a gyerekek bírják a terhelést. Az edzők plusz edzésekkel is készültek a csapat tagjainak: a szerda reggel 6 órás edzés mindenki számára nyitott. A korai időpont ellenére a keret fele, azaz 20-25 fő mindig megjelenik ezen az korai edzésen. A későbbiekben az edzői gárda azt tervezi, hogy kedden és csütörtökön is tartanak korai időpontban még plusz edzést. A játékosoknak heti egy szabadnapjuk lesz, illetve hetente egy alkalommal Balogh Bence angol órát tart nekik. 

Az edzők rendkívül izgatottak a bajnokság kezdete miatt.