Így telt a november első fele a szupermini csapat számára

  • 2021.11.24. 11:03
  • Fehérvárav19

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia legfiatalabb korosztálya november elején négy tornán is szerepelt. A lejátszott mérkőzésekről, illetve az előttük álló kihívásokról a korosztály vezetőedzője, Barabás Miklós beszélt.

A szakember először a lejátszott tornákról osztotta meg gondolatait: „Október 31-én a Vasas otthonában egy kék tornán vettünk részt, ahova jelenleg a korosztály legjobbjait vittük, akik már régebb óta járnak edzésekre. Mind a négy lejátszott mérkőzésen volt kiemelkedően ügyes játékos és kapus, így összességében elégedett vagyok a gyerekek teljesítményével. November 3-án az elhalasztott hazai torna miatt kénytelenek voltunk a piros csapattal idegenben, a KMH otthonában megmérettetni magunkat. A piros csapat játékosai csak nemrég kezdték a jégkorongozást, így a játék öröme, a cserék megtanulása és egymás megismerése volt a fő cél. Az piros tornák mindig jó hangulatban telnek, szórakoztató, ahogy a gyerekek próbálnak megküzdeni a játék nehézségeivel. November 14-én három csapatunk is jégre lépett, a sárga csapat Érden játszott, míg itthon piros tornát rendeztünk. A sárga csapatba úgy válogattuk össze vegyesen a gyerekeket, hogy nagyobb kihívás elé tudjuk őket állítani. Az ilyen tornákon kiderül, hogy hogyan tudják a gyerekek feldolgozni, ha esetleg kevesebbet van náluk a korong, vagy többször lesz eredményes az ellenfél. A hazai tornán két saját csapattal sikerült kiállnunk. Nagy örömömre szolgált, hogy új kapusokkal tudtunk játszani, nagyon jó volt megállapítani, hogy mennyire sokat fejlődtek már a gyerekek két hét edzésmunka után. Az 5-6 éves gyerekek sport iránti szeretete figyelemre méltó, joggal lehetnek büszkék rájuk a szüleik.”

Barabás Miklós ezután a korosztály előtt álló találkozókról foglalta össze gondolatait: „December közepéig még legalább egy tornára megyünk el a korosztályos csapatokkal, majd ezután a családoké lesz a főszerep, az ünnepi időszakot pihenéssel fogják tölteni a gyerekek. Januártól folytatjuk a megkezdett munkát, és igyekszünk minél több tornára eljutni.”