Ilyen volt a serdülő B csapat szezonja

  • 2020.05.21. 11:00
  • Fehérvárav19
U16 B csapatunk 2019/2020-as szezonjáról az előző idény vezetőedzőjével, Orbán Görggyel beszélgettünk.

Először is értékeljük egyben a szezont!
Az U16B bajnokság két csoportban kezdte az idei szezont. A beosztást selejtezőkkel kezdték a csapatok, ahol eldőlt, hogy ki melyik csoportban fogja játszani az alapszakasz mérkőzéseit. Mi a II-es csoportba kerültünk, ahol eléggé nagy tudáskülönbségű csapatok találkoztak egymással. Voltak velünk egyenrangú klubok és voltak olyanok, akik sajnos még minden tekintetben gyengébb képességűek. A lejátszott mérkőzések olyanok voltak, mintha egy hullámvasúton ültünk volna. A meccsek egyes szakaszaiban jól ment a játék, majd utána teljes káosz lett a pályán. Egyszer fent, egyszer lent. Ezt úgy értem, hogy sok mérkőzésen harmadról harmadra megváltozott a csapat játéka. Volt olyan találkozó, ahol az első harmadot megnyertük 3-1-re, majd a harmadikat elvesztettük 3-0-ra. Említenék még egy példát, ahol az utolsó öt percben végig emberelőnyben voltunk és vezettünk egy góllal, itt pedig kaptunk kettőt, amivel elvesztettük a mérkőzést. Voltak kifejezetten jó meccseink, ahol mindenki hozta a formáját, majd a következőn mintha elfelejtettek volna mindent, amit tanultak.

Mire fektették a hangsúlyt ebben a korosztályban? Mi az, amiben fejlődtek és miben kell még javulniuk?
Véleményem szerint mentálisan kell rengeteget fejlődnie csapatnak, mert a mérkőzések legelőbb hatvan perc után fejeződnek be. Természetes ebben a korosztályban a korcsolyázás és a technikai képességek fejlesztése a legfontosabb, de ha egy játékos nem tud koncentrálni, akkor az edzéseken sem tudja megcsinálni a gyakorlatokat. A csapatszellem kialakítását nehezítette, hogy több játékosunk feljátszott az A bajnokságba és ezért az összeállítás mindig változott. A sorokat keverni kellett, ami sokszor problémát okozott a srácoknak. Összességében véve ez a szezon a srácok tudásához viszonyítva jó volt, de még rengeteg a munka vár ránk a még jobb teljesítményhez.

A vírushelyzet miatt csonka véget ért a szezon, így mindenki otthon marad. Hogyan zajlik a munka? Milyen feladatok várnak a srácokra és az edzői stábra az előttünk állok hónapokban?
A bajnokság váratlan befejezése a járvány miatt váratlan feladat elé állította az edzői stábokat, mert a játékosoknak mindenféleképpen edzésben kellett maradniuk. A két U16-os csapatot összevontuk, ezért ugyanazt az edzésprogramot végzi mindenki. Az Akadémia erőnléti edzője, Horváth Dániel összeállított egy otthon is elvégezhető programot a srácoknak, emellett pedig heti kétszer futóprogramot is teljesítettek.