Ismét legyőznék a Jesenicét

  • 2019.01.10. 12:00
  • Fehérvárav19

Juniorcsapatunk Szlovéniába utazik vasárnap, ahol ismét a Jesenice lesz az ellenfél. Andrej Brodnik vezetőedző és Rajz Áron csapatkapitány mondták el várakozásaikat.

Vasárnap a tavalyi ezüstérmes Jesenice otthonába utaznak a juniorok az EBYSL Master Roundjának következő mérkőzésére. Hazai pályán hosszabbításban tudtak nyerni múlt héten Andrej Brodnik tanítványai, így vezetőedző bizakodóan tekint az előttük álló összecsapásra: „Más kerettel állunk ki, mint a hazai találkozón. Azokkal a srácokkal megyünk, akikkel az alapszakasz meghatározó részét végigcsináltuk. Várjuk ezt a mérkőzést és ifiben játszó játékosokat is viszünk, így biztosan lesz elég energiánk a hosszú út után is egy jó meccset játszani. Bízom benne, hogy sikerül jó teljesítményt nyújtanunk, és idegenben is győzelemmel tudjuk zárni a Jesenice elleni találkozót.”
Rajz Áron, a Fehérvár AV19 juniorjainak kapitánya tavaly dupla bajnoki címet szerzett csapatával, az EBYSL döntőjében éppen a Jesenicével vívták a párharcot, így a fiatal támadó számára nem ismeretlen a szlovén együttes. „A Master Roundot egy 6-1-es vereséggel kezdtük az UTE ellen, de még időben kaptuk ezt a pofont. A következő ellenfél a Jesenice volt hazai pályán, ez a meccs a tavalyi döntő miatt is nagy párharcnak ígérkezett. Tőlük is volt pár játékos az alpesi ligából, illetve minket is segítettek a Titánokból. Kétszer szerezték meg a vezetést, de mindig sikerült egyenlítenünk, majd a legfontosabb pillanatban, a hosszabbításban mi lőttünk előbb gólt. Hétvégén mi utazunk Szlovéniába, ott szintén erős játékot szeretnénk mutatni, jobban örülnénk, ha ott mi tudnánk irányítani. Az U18-as játékosaink a héten csatlakoznak hozzánk (múlt héten a korosztályukban játszottak fontos meccseket a MAC ellen), úgyhogy velük próbáljuk meg legyőzni a pirosakat. Minden pontra szükségünk van, hiszen a középszakasz alapján dől el, hogy hányadikként választhatunk ellenfelet a playoffban. Jelenleg elsők vagyunk, de az UTE-val szemben csak két pont előnyünk van, célunk pedig természetesen a pozíciónk megőrzése.”