Juniorcsapatunk sorozatban a negyedik győzelmére készül

  • 2021.01.13. 19:33
  • Fehérvárav19

U21-es csapatunk egyel kevesebb lejátszott mérkőzéssel is a tabella élén áll. A gólkülönbségben is kiemelkedő csapat jó szériában van, a héten két mérkőzést játszanak. Vaszjunyin Artyom vezetőedzőt kérdeztük a győzelmekről és az előttük álló találkozókról.

Vaszjunyin Artyom a 4-1-es UTE elleni győzelemről: „Sok játékost hazaengedtünk majdnem két és fél hétre az ünnepek alatt, így az Újpest ellen fiatalabb játékosokkal kiegészülve tudtunk felállni, éppen három sort tudtunk nevezni a hat U18-as játékossal. Egész jó mérkőzést játszottunk, már az elején gyorsan szereztünk két gólt, pont két ifi játékos révén. Igyekeztünk tartani az előnyünket, okosan játszottunk, bár a második harmadban volt egy rövidzárlat, főleg a fiatal sort kapta el egy kicsit a lendület. A lila-fehéreket a felnőtt csapatukból is kisegítették az ott játszók, ellenük fegyelmezettebben kell játszani. Összességében mindenki jó hokit mutatott, meg voltunk elégedve a srácokkal, sikerült nagyon fontos három pontot szerezni egy összeszedett, erős csapat ellen. Azért is fontos volt ez a győzelem, mert az UTE most felzárkózott mögénk a tabella második helyére. Ez a három pontos győzelem tökéletes zárása volt a tavalyi naptári évnek.”

A szakember így látta a Vasas SC elleni találkozót: „Január 6-án folytatódott a bajnokság a Vasas otthonában. A sérülteken kívül visszatért minden játékosunk, de azért ez a két és fél hét hosszú kihagyásnak számít edzés nélkül, látszott, ki kevesebbet ki többet mozgott ez idő alatt. A mutatott játék képe alapján nem sorolnám ezt a meccset a legjobbak közé, a mi húsz lövésünkkel szemben az ellenfélnek negyven kaput eltaláló próbálkozása is volt. Nem tudtunk veszélyesek lenni a kapura, fejben látszott, szétesett a csapat. Sok felesleges kiállítást csináltunk, ami nem jellemző ránk. Többször kettős emberhátrányba is kerültünk, de mindegyiket sikerült kivédekezni. Pozitívumként elmondható, sokat küzdöttek a fiúk, igazi harc volt a jégen, a kapusunk nagyszerűen védett, amihez mindig jókor jöttek az egyenlítő gólok. Az utolsó percekben szinte csak védekeztünk, de álltuk a sarat. Kell még egy kis idő, hogy mindenki visszarázódjon mentálisan és fizikálisan is, de szokás szerint a harc és a küzdőszellem mindenkiben ott volt, ami az egyik nagy erőssége az idei csapatnak. Az utolsó sípszó előtt pár perccel sikerült gólt lőnünk, amivel aztán 3-2-re meg is nyertük a találkozót.”

A vezetőedző így nyilatkozott a DVTK Jegesmedvék elleni összecsapást követően: „A Miskolc ellen már több időt készült együtt a csapat, tudtuk, nagyon erős együttes, sok játékosuk a felnőttekkel készül, hozzászoktak a nagy sebességhez, pontos, erős passzokhoz és lövésekhez. A saját játékunkra koncentráltunk, igyekeztünk fegyelmezetten hokizni. Jól kezdtünk, az első cserében sikerült is gólt szerezni. A védelmünk sokszor még akadozik, túl nagy területet adunk az ellenfélnek, amit nem szabad főleg ilyen rutinosabbnak mondható csapat ellen. Izgalmas, oda-vissza hoki mutatkozott a középső játékrészben, pontosan tudtuk, vagy nagyobb előnyre teszünk szert, vagy az ellenfél felzárkózik. Sajnos a helyzeteink kimaradtak, az ellenfél viszont kihasználta a sajátjait és megfordította az eredményt. Többet birtokolták a korongot, de a harmadik harmadra megbeszéltük, nem esünk szét, a taktikát precízebben tartjuk. A záró játékrész felénél sikerült egyenlíteni és utána megint fegyelmezett védekező játékkal nem engedtük őket gólhelyzet közelébe, végül a megbeszélteket betartva megszületett a győztes gól négy perccel a vége előtt.”

Az év első hónapjának feléhez közeledve ismét vendégszereplés következik: „A szerdai napon a MAC Budapest fogad minket. Az összeállítással még mindig kísérletezünk, próbáljuk megtalálni a legjobb felállást. Minél több időt töltünk együtt a jégen, annál jobbak leszünk. A MAC-nak is jó csapata állt össze, de az idei szezonban is bebizonyosodott, erősebb ellenféllel szemben mi is jobb hokira vagyunk képesek. Bízom egy felnőtt hokit megközelítő játékban.”

Hétvégén hazai pályán szerepel a csapat: „Szombaton az Újpestet fogadjuk, biztosan szeretnének visszavágni a Megyeri úton elszenvedett vereségükért. Jó szériában vannak a lilák, legyőzték a Miskolcot és a MAC-ot is egymás után. Ellenünk még nem szereztek pontot, mindent megteszünk, hogy ez igy is maradjon. Pontosan tudjuk, mit kell játszanunk ellenük, remélem stabil, kiegyensúlyozott hokit látunk mindenkitől, hullámvölgyek nélkül. Hazai pályán természetesen szeretnénk itthon tartani a pontokat. Sok erős, hasonló szintű csapat szerepel az idei kiírásban, gyakran egy-egy gól dönt. Senki ellen nem lehet biztosra menni, számos esetben egy apró hiba dönt a győzelemről vagy épp vereségről. Ezidáig jól dolgoztak a srácok, de most kezdődött az alapszakasz második része, innentől lesz igazán fontos, hogy hatvan percen keresztül élesek tudjanak maradni.”