Kaposváron az U19-es válogatott

  • 2018.02.12. 11:43
  • Fehérvárav19
10 fehérvári játékos kapott meghívást a magyar U19-es válogatott keretébe. A nemzeti csapat a hétvégén Kaposváron szerepel nemzetközi tornán. A gárda már a jövő évi U20-as világbajnokságra készül.
Franciaország, Ausztria és Norvégia ellen lép jégre hétvégén a magyar U19-es válogatott Kaposváron. A korosztályos nemzeti együttesben 10 játékos, és Kiss Dávid edző képviseli az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát. A szakember elmondta, hogy az összetartás, valamint a torna már a jövő évi junior világbajnokságra való felékszülés jegyében zajlik: „Ez a szövetség által meghatározott új  irányvonal. Csak 1999-es születésű jégkorongozókat hívtunk be, hiszen a keret másik fele U18-as korú játékosokból áll, ők pedig az áprilisi ifjúsági vb-re készülnek még. Így az idősebbeknek is van lehetőségük komolyabb mérkőzéseken jégre lépni, mint például a kaposvári torna. Remélhetőleg ők alkotják majd a jövő évi junior világbajnokságon a magyar válogatott gerincét, de szerencsére fiatalabb tehetségek is kopogtatnak az ajtón. Nekünk, edzőknek egy jó lehetőség lesz ez a torna arra, hogy megnézzük az U19-es korosztályt és azt, hogy mire képesek. Ezáltal könnyebbé válhat majd a kiválasztás akkor, amikor „élesben” is elkezdünk készülni a vb-re” – mondta Kiss Dávid, aki Jarmo Tolvanen távollétében Fodor Szabolccsal együtt dirigálja majd a fiatalokat.

Az U19-es jégkorong-válogatott keretének székesfehérvári játékosai:
Szeles Martin, Halasi Márk, Sándor Flórián, Vas Márk, Buzás Arnold, Császár Hunor, Madácsi Benedek, Nagy Ákos, Péter Andor, Vincze Gergő

A magyar válogatott mérkőzései a kapusvári U19-es tornán:
2018. február 15., csütörtök, 19:00     Magyarország   -  Franciaország
2018. február 16., péntek,     19:00     Magyarország   -  Norvégia         
2018. február 17., szombat    12:30    Magyarország   -  Ausztria
Fotó: MJSZ