Képességfejlesztő tábort rendeztek Székesfehérváron

  • 2019.05.15. 10:57
  • jegkorongszovetseg.hu
Az U18-as és U20-as válogatott szakmai stábja háromnapos képességfejlesztő tábort tartott Székesfehérváron, már a következő idényre készülve.

A játékosokat három csoportba osztották: U20-as, U18-as és U17-es csoportokat alakítottak ki. A három nap alatt fizikai felmérést is tartottak – minden nap más területet vizsgálva -, valamint naponta két edzés szerepelt a programban, amelyen az ütőkezeléssel és a passzolással külön foglalkoztak, a tábor pedig egy házi tornával zárult. A hétvége során a játékosoknak előadást tartottak a helyes étkezésről, edzésről és arról, hogyan kell profiként élni a jégpályán kívül is.

A tornán mindenki játszott mindenkivel, húszperces mérkőzéseket tartottak. Az első találkozón az U17-esek 2-1-re legyőzték az U18-as csapatot. A fiatalabbak Tamási László és Fekete Alex góljával elhúztak, de a hajrában az ellenfél a kapusát is lehozva szépített Barna Dávid találatával. Tamási, gólja mellett, asszisztot is jegyzett. Az U17-es csapat kapusa Praták Dávid, az U18-asé Pesti József volt.

A következő meccsen az U18 és az U20 találkozott. Nem született gól, Orosz Gergely és Sági Máté is hibátlanul védett. A szétlövés az idősebbeknek ment jobban, 11-5-re győztek.

Az utolsó összecsapáson az U17-esek kapuját Praták Dávid őrizte, míg az U20-ban Horváth Dominik védett. A fiatalabbak szereztek vezetést Fekete Alex révén, a gólpasszt Tamási László adta. Komáromy Botond góljával összejött az egyenlítés, de megint az U17 került előnybe, Jámbor Bendegúz volt eredményes emberelőnyből. Az U20 megint egalizált, Kudor Bendegúz talált be, a meccs 2-2-es döntetlennel ért véget.
A hétvége tapasztalatairól Svasznek Bence, az U18-as válogatott vezetőedzője, Vas Márton, az U20-as válogatott vezetőedzője, valamint Seregély Máté (U20) és Tamási László (U17) számolt be.

Svasznek Bence: "Nagyon jó és hasznos volt a tábor. A programban fizikális felmérők és jeges edzések szerepeltek, amelyeken alap dolgokkal foglalkoztunk, mint korcsolyázás, ütő- és korongkezelés, passzolás és korongátvétel, míg az utolsó edzésen az alap lövéseket és ezek fejlesztését vettük át. Az utolsó nap körmérkőzést játszottak egymással a korosztályos csapatok. Voltak elméleti előadások is, a fejüket is képeztük. Annak ellenére, hogy nem a teljes létszámmal tudtunk dolgozni, jó kezdete volt az évnek. Lehetőségünk volt együtt lenni azokkal a játékosokkal, akik a következő években a korosztályos válogatottakban szerepelnek. Az U17-esek nagyon sikeres három napot tudhatnak maguk mögött, pozitívan álltak bele a munkába és keményen végigdolgozták a tábort. Kicsit meglepő, hogy a legalsóbb korosztály nyerte a tornát, de a két meccs alapján megérdemelték. Ez jól jelzi, hogy hiába idősebb valaki, ha könnyen veszi az ellenfelet, akkor pórul lehet járni, most lehetőség volt ezt megtanulni. Remélem, hogy egészséges rivalizálás alakulhat ki a korosztályok között.

Vas Márton: "Hasznos és sikeres táboron vagyunk túl. Reméljük, rávilágítottunk a játékosoknál arra, hogy mennyire fontosak az alapok, mennyire tisztában kell lenni azok részleteivel ahhoz, hogy magasabb szinten is sikeresek legyenek. Ha erősebbek az alapok, akkor erre építve még magasabb szintre tudják majd fejleszteni a tudásukat. Az U17-esek sikere szemfelnyitó lehet az idősebbeknek, hogy ha nem dolgoznak elég keményen mindennap, akkor egy fiatalabb és éhesebb elveheti a helyüket."

Seregély Máté: "Fárasztó volt a tábor a szezon végén. Intenzívek voltak a tesztek, száz százalékot kellett nyújtani, ez sokat kivett belőlünk. Mindemellett hasznos volt a hétvége, jó dolgokat csináltunk, ezeket kellene gyakorolni év közben is. A meccseken már nehéz volt koncentrálni, a kicsik jöttek, mint a villám, és nem tudtuk rutinból megoldani. Van még miben fejlődni, de nem mondanám, hogy rosszul játszottunk volna."

Tamási László: "Tetszett a hétvége, sokat fejlődtünk, jól sikerültek a tesztek is. A torna jól zárult az U17-es csapat számára. Sokat küzdöttünk, úgy álltunk bele, hogy meg tudjuk nyerni és ez vitt minket sikerre."