Kezdődik az U18-as bajnokság

  • 2020.09.04. 18:32
  • Fehérvárav19

Ifjúsági csapatunk szombaton hazai pályán kezdi az osztrák és a magyar bajnokság küzdelmeit, az FTC elleni összecsapás lesz mindkét versenysorozat első mérkőzése. 

Hétfőn főpróbázott a fehérvári ifjúsági együttes, a MAC Budapest otthonában kétgólos vendéggyőzelem született. Ondrejcik Rastislav tanítványai hónapok óta keményen készülnek a bajnokságra, az első mérkőzésre szombaton az FTC érkezik a Raktár utcába. Az előző idényben a gárda a vírushelyzet miatt nem játszhatta végig a szezont, így majdnem hat hónapot kellett várniuk az első „éles” összecsapásra. Az ifik vezetőedzője a MAC elleni teljesítménnyel nem volt teljesen elégedett, illetve azt is elmondta honlapunknak, hogy hogyan készülnek az első bajnokira: „A hétfői mérkőzésen hullámzó volt a társaság játéka, nyertünk ugyan, de kissé fegyelmezetlenek voltunk. A támadásban minden rendben volt, viszont a védekezésben nem teljesítettük maradéktalanul a feladatokat, a kapott gólok számát csökkentenünk kell, hiszen erős csapatok ellen ez lehet az egyik kulcs. A héten a védekezéssel foglalkoztunk, egyelőre nem tudjuk, hogy a ki milyen erőt képvisel, így ez nagyon fontos. Nem tudjuk, hogy hogyan zajlik majd le a bajnokság, természetesen a legjobbakban bízunk, de minden mérkőzésre úgy fogunk felkorcsolyázni, hogy az az idény legfontosabb meccse. Mindegy ki az ellenfél, tisztelnünk kell őket, a srácoknak pedig a maximumot kell nyújtani egyéni- és csapatszinten is. Ők is tudják, hogy az U18-ban már a felnőtt hokira kell készülni és nem csak játékban, hanem fejben és hozzáállásban is készen kell állniuk arra, hogy kopogtathassanak az ajtón. Nincs idő lazsálásra, nem szabad kényelmesen venniük a dolgokat, a hozzáállás nagyon fontos, ám ez a brigád elég okos ahhoz, hogy mindenki jól teljesítse a feladatát.” 

Az ifjúsági csapat FTC elleni mérkőzése 2020. szeptember 5-én, 17:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok edzőpályáján. Felhívjuk a kedves szülők és szurkolók figyelmét, hogy csak a szabályok szigorú betartásával vegyenek részt az eseményen! A mérkőzések látogatásával kapcsolatos közlemény IDE KATTINTVA olvasható.