Különleges kapusedzések az Akadémián

  • 2019.01.15. 16:00
  • Fehérvárav19

A legkisebb hálóőrök számára különleges alkalmakkal készül az Akadémia és a Fehérvár AV19 kapusedzője, Cam MacDonald. 

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a Fehérvár AV19 kapusedzője, Cam MacDonald a felnőtt csapat hálóőreivel, Mac Carruthtal és Kornakker Dániellel közösen tart edzéseket, még élvezetesebbé téve ezzel a kicsik számára a munkát.

Cam MacDonald a tavalyi szezonban érkezett Székesfehérvárra és immár másfél éve dolgozik együtt a kapusokkal egészen a legkisebb korosztálytól a felnőttekig. A héten az alsó három korosztály edzésén különleges vendégei voltak, hiszen Mac Carruth és Kornakker Dániel, a felnőtt csapat kapusai is részt vettek a tréningen: „Szerencsések vagyunk, hogy ezen a héten a felnőtt játékosok el tudtak látogatni a legkisebbekhez és segítették a munkánkat. Mindkét srác nagyszerűen viselkedik a gyerekekkel, ők pedig természetesen felnéznek rájuk. ” -mondta el a szakember, majd arról is beszélt, hogy az U8, U10 és U12 korosztályban mi a legfontosabb, mire fektetik a hangsúlyt. „Ebben a korban a legfontosabb, hogy erős alapot építsünk, ezért a technikai alapok elsajátítása a legfontosabb, ezen dolgozunk. Ebben is sokat segített Mac és Dani jelenléte, hiszen a kicsik láthatták azt, hogy hogyan kell bizonyos mozdulatokat, gyakorlatokat megfelelően elvégezni. Úgy gondolom, mindenkinek javára válik a közös edzés.”

Mac Carruth szintén a tavalyi szezonban érkezett A Fehérvár AV19 csapatához, személyiségével pedig méltán lett a kicsik egyik kedvenc játékosa. A felnőtt gárda kapusát arról kérdeztük a gyerekekkel közös edzés után, hogy érezte magát és szerinte miért lényegesek ezek az alkalmak. „Nagyon jól éreztem magam, jól szórakoztam és természetesen tudtam a kicsiknek tanítani egy-két dolgot. Fantasztikus érzés látni azt, hogy megcsinálnak egy gyakorlatot, amit Dani vagy én tanítottunk nekik. Remélem, a gyerekeknek is élmény volt  és szórakozva tudtak új dolgokat tanulni.”

Kornakker Dániel gyermekkora óta Székesfehérváron játszik, megjárta Amerikát is, hiszen két szezont töltött a Western States Hockey League-ben, idén pedig mind a Fehérvár AV19-ben, mind a Fehérvári Titánokban szerepet kap. A fiatal hálóőr többek között arról is beszélt, miért tartja fontosnak, hogy a felnőtt játékosok közelebb kerüljenek a kicsikhez: „Nagyon szeretem, mikor a Cam megkér, hogy menjek le a kapusedzésekre, hiszen mindig nagyon jól érzem magam a gyerekekkel. Azért tartom fontosnak, hogy néha aktív játékosok is elmenjenek edzést tartani, mert érdekessé és különlegessé tesszük a munkát a kicsik számára. Kizökkennek a hétköznapi, megszokott edzésből és kicsit felszabadultabban tudnak dolgozni a jelenlétünkben. Úgy gondolom, egy-két kapust és játékost motivál a jelenlétünk és ezáltal még jobban akar hajtani, megmutatni nekünk és a társainak,hogy mit is tud. Ha ezt a motivációt sikerul minden edzésre átvinni, akkor hiba nem lehet!"

A közös edzés képei: