Márciusi értékelő a miniknél

  • 2023.03.30. 16:30
  • Fehérvárav19

Az U10 korosztály számára a márciusi hónap már a szezon hajráját jelentette.

Az edzéseken ilyenkor már több alkalommal megjelennek U8-as játékosok, ezzel is szoktatva őket a nemsokára esedékes korosztályváltáshoz. Az utolsó éves U10-es játékosok pedig ezzel párhuzamosan látogatják az U12-es edzéseket, illetve, sokan közülük, a mérkőzéseken is fontos szerepet kapnak piros, sárga vagy akár már a kék szintű mérkőzésen is.

Mivel ebben az időszakban indul a nagyobb korosztályoknak, és a felnőtt csapatoknak a rájátszás, így ebben a hónapban valamivel kevesebb jeges edzésre van lehetősége ennek a korosztálynak. Ebből kifolyólag az edzők pörgős, magas tempójú edzéseket állítanak össze a gyerekeknek. Valamint itt már nem feltétlenül új dolgokat tanulnak, hanem a szezon során elsajátított elemeket gyakorolják, annak érdekében, hogy a fennmaradó pár tornán még hatékonyabban tudják ezeket alkalmazni. Márciusban összesen öt tornán vett részt ez a korosztály. A sort a sárga csapat kezdte március 4-én Zalaegerszegen, és nekik ez volt a szezon utolsó tornája. A következő hétvégén, március 11-én a piros csapat Veszprémbe utazott, míg a kék csapat Mátyásföldön szerepelt. Az utolsó torna hétvégét két tornával zárták a gyerekek, a kék csapat Győrben szerepelt a számukra kiírt utolsó tornán. A piros egy utolsó hazai tornán vett részt, ahol öt csapat szerepelt, köztük két akadémiás csapattal. A két csapat közül az egyik csapatban kizárólag a korosztály lány játékosai szerepeltek, kiegészítve egy-két U8-as lány játékossal, és természetesen női edzővel.

Ezzel a két tornával zárult a 2022/2023-as szezon az U10-es korosztály szempontjából, de természetesen az edzések és a munka nem áll meg. A gyerekek dolgoznak tovább, és a stáb is a fennmaradó időben, egyre inkább készül a korosztályváltásra és ezzel együtt már a következő szezonra. A kék csapatra pedig vár még egy kihívás április 2-án Érden, ahol részt vesznek a III. Érd Kupán. Ez egy hat csapatos kupa, és érdekessége, hogy itt számolni fogják az eredményt, illetve győztest is hirdetnek. Ez a gyerekek számára plusz motivációt jelent, hiszen "élesben” is kipróbálhatják magukat.