„Minden a tanulási folyamat része”

  • 2019.11.08. 12:00
  • Fehérvárav19

Mini csapatunk legutóbbi tornáiról és az előttük álló két hétről Barabás Miklós vezetőedzővel beszélgettünk.

U10-es csapatunk Bécsbe utazott a nemzetközi bajnokság, az EMHL legutóbbi fordulójára. Összesen négy mérkőzést játszottak egy osztrák és egy cseh ellenfél ellen. Barabás Miklós vezetőedző a következőket mondta el a megmérettetést követően: „Nagyon színvonalas mérkőzéseket játszottunk, a gyerekek nagyrészt betartották, amit kértem tőlük és amit megbeszéltünk. Egy ilyen tornán minden csapattal két mérkőzést játszunk egymás után, az első meccsek mindig jobban sikerülnek, a másodikon koncentrációs problémákkal találkozunk, ezen dolgozni fogunk. Ezt a húsz percig tartó fókuszálást ki kell tolnunk negyven percre, a későbbiekben ez nagyon fontos lesz, de ez a tanulási folyamat része. Az első mérkőzésen meg voltam elégedve a játékkal, a második meccsen viszont gyermeteg hibákat követtünk el. A Bécs ellen az első találkozót 5-0-ra megnyertük, a második 2-2-vel végződött. A következő ellenfelünk egy cseh együttes volt, az első találkozón 9-7-re kikaptunk, az utolsó gólt üres kapura lőtték, mert megpróbáltunk kapuslehozatallal, plusz egy mezőnyjátékossal kiegyenlíteni. A második mérkőzésen látszott a szintbeli különbség, vagy az, hogy ennél a csapatnál nagyobb merítési lehetőség van a játékosok között, itt 9-4-es végeredmény született a javukra. Látszott, hogy elfáradtunk, ráadásul az egyik kapusunk a torna közben lebetegedett. Volt tartás a srácokban, de elfogyott az energiánk. Nincs ezzel semmi gond, hiszen gyerekekről beszélünk, megyünk és dolgozunk tovább.”
Mini korosztályunk a következő két hétben magyar és nemzetközi tornán is szerepel, a szakember ezekről a megmérettetésekről is beszélt: „Hétvégén KMH-nál vendégeskedünk a sárga csapattal. A lényeg az, hogy a gyerekek játsszanak, a szintnek megfelelő csapattal és fiatal kapussal utazunk. November 16-án a kék csapatunk a Vasas Jégcentrumban lép majd jégre egy EMHL-tornán, ahol osztrák, szlovák és cseh együttesek ellen fogunk szerepelni. November 16-án az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban szervezünk egy sárga tornát, ahol két
két csapattal veszünk részt. Akik most kezdtek a mini korosztályban, azok is belekóstolhatnak, hogy milyen itt játszani, akik pedig a kék csapatból kapnak lehetőséget, megmutathatják, hogy hogyan játszanak és hogyan tudnak együtt dolgozni a többiekkel. Az ezen a hétvégén rendezett tornák alapján fogjuk majd eldönteni, hogy ki melyik csoportban szerepel majd a decemberi Santa Claus Kupán.”