Mozgalmas időszak a legkisebbek mögött

  • 2020.12.14. 10:21
  • Fehérvárav19

Mini és szupermini játékosaink igen lelkesen, mindig nagy arányban vesznek részt az edzéseken. A két korosztály együttes létszáma már a százat is meghaladta. A kicsik szakmai vezetőjével, Barabás Miklóssal beszélgettünk.

Barabás Miklós a szuperminikkel kezdte: „A Teki-hokiból sokan, közel 20 játékos csatlakozott az U8-as korosztályhoz. Sokan megkerestek minket azzal a szándékkel, hogy a gyermekük, szeretné folytatni a jégkorongot komolyabb szinten is, heti rendszerességgel. A novemberi időszakban az új játékosok heti három edzésből kettőn tudtak részt venni, nekik is meg kellett ismerkedniük az új környezettel. Januárban már őket is nevezzük tornára, illetve akik már régebb óta az U8-as csapat tagjai, bizonyíthatnak az U10-es korosztályban, ha továbbra is jól dolgoznak. Ahogy a nagyobbaknál, ugyanúgy a kicsiknél is próbáljuk megismertetni velük a fel-le játszás világát. Az edzések szerkezete a játék és a korcsolyázás gyakorlása köré fognak épülni. Igyekszünk a decemberi hónapot meghagyni a pihenésnek, a kikapcsolódásnak és a családnak, de nem lehet teljes a leállás. Januártól ismét elkezdődik a munka, újabb négy hónapos szakasz következik, ahol a gyerekek terveink szerint három-négy hetente szerepelnek majd tornán. Reméljük enyhülnek a korlátozások és a szülők újra benépesíthetik a lelátókat a mind hazai, mind idegenbeli tornákon.”

A szakmai vezető a mini korosztály mögött álló időszakot is értékelte és az edzésmunkára is kitért: „Novemberben igyekeztünk mind a három színű csapattal legalább két-két tornán részt venni, ez nagyjából sikerült is. Augusztusi terveink alapján minden gyerek legalább három tornára el tudott menni. A decemberi időszakot pihenéssel fogjuk tölteni, ez hetente továbbra is három-négy edzést jelent, viszont januárig nem nevezünk tornára. Egy kicsit alapozó jelleggel kondicionális edzésekkel készülünk, ahol főként a korcsolyázás és az egyéni készségek lesznek fókuszban. Januárban kezdődik a szezon második fele, ami egészen április elejéig tart. Az eddigihez hasonló felépítéssel, két-három hetente mennek a gyerekek tornára, illetve akik úgy edzenek és megérdemlik, azok játszhatnak majd az U12-es sárga és piros csapattal. Ez mind annak a függvénye, hogyan teljesítenek a jégen.”