Nemzetközi minitornának adott otthont az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

  • 2018.10.17. 18:00
  • Fehérvárav19
Mini csapatunk az idei szezontól nemzetközi bajnokságban is indul. Az Euro Mini Hockey League elnevezésű sorozat harmadik tornájának Székesfehérvár adott otthont múlt szombaton. Arany Máté szakmai vezető illetve Barabás Miklós és Sofron Ádám vezetőedzők meséltek a hétvégéről, galériánkban pedig megtekinthetik a torna legjobb pillanatait.

Az Euro Mini Hockey League idei harmadik tornájának a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok adott otthont, vasárnap pedig Budapestre utaztak az U10-esek a következő megmérettetésre. 

Arany Máté szakmai vezetőt a hazai rendezésű tornáról kérdeztük. "A gyerekek nagyon jól érezték magukat a tornán, velünk együtt izgatottan és kíváncsian várták, hogy milyen is lesz a nemzetközi torna."- kezdte beszámolóját a szakember, majd arra is kitért, hogy mi volt a cél azzal, hogy idén a fehérvári kis hokisokat is elindítsák egy komolyabb, nemzetközi bajnoki sorozatban. "Az erőviszonyokról semmit nem tudtunk, de érezhető volt, hogy a srácok is sokat készültek a mérkőzésekre. A célunk az volt, hogy megmutassuk, van helyünk az EMHL-ben." Arany Máté ezután beszélt a szombaton lejátszott mérkőzésekről és a mini csapat által elért eredményről is. "Elsőként a Hoba Bratislava White Sharks csapatával játszottunk, az ő edzőjük a bajnokság főszervezője is. Ahogy belőttük az első, vezető gólt a Hobának, a mieinken mintha érezni lehetett volna egy kis megkönnyebbülést. Nyolcból hét mérkőzést nyertünk meg a szombati tornán, egyszer kaptunk ki a Vasastól, de végig pazar játékot mutattak a gyerekeink. Sok passzos, jó helyzetfelismeréses hoki jellemezte a mérkőzéseinket, nem egy ember cipelte a korongot, hanem a hármasok összedolgozva lőtték a gólokat, illetve állították meg a támadásokat. Jó csapatok ellen értünk el remek eredményeket. Összesítve úgy érzem, remek rajtot vettünk az EMHL-ben."
Sofron Ádám vezetőedző mindkét napról beszélt, hiszen a szombati hazai torna után nem sokat pihenhettek a kicsik, vasárnap már a Tüskecsarnokban léptek jégre az EMHL sorozat következő tornáján. A szakember elégedett volt a játékosok teljesítményével. "Nagyon színvonalas torna volt mindkettő, jó csapatok ellen játszottunk. Szombaton nyolc, vasárnap pedig hat mérkőzést játszottunk. Az első napon hét, míg a másodikon három alkalommal hagytuk el győztesen a jeget, ami véleményem szerint nagyon jó teljesítmény, hiszen idén indultunk el ebben a bajnokságban. Ezúton is szeretnék gratulálni a srácoknak, nagyon ügyesek voltak. Jól bírták a terhelést, mindent beleadtak. Külön köszönet illeti a szülőket és a többi edzőt és szervezőt, akik segítettek, hogy sikeresen meg tudjuk szervezni ezt a nemzetközi tornát."
Barabás Miklós vezetőedzőt a vasárnapi tornáról kérdeztük, ahova egy kicsit más összeállítással utaztak a fehérvári minik, több első éves U10-es is jégre lépett a Tüskecsarnokban, hogy ők is bemutatkozhassanak a nemzetközi bajnokságban. "A hazai tornán a vasárnapinál gyengébb ellenfeleink voltak, erős csapatok ellen léptünk jégre Budapesten. A Hoba White Sharks szelekció, akik ellen simán nyerni tudtunk szombaton, a pozsonyi együttes második csapata. Ezzel szemben vasárnap a Hoba Blue Rockets ellen kezdtünk, akik talán a legerősebbek a ligában. Olyan játékosaik voltak, akik nemhogy előkészítő, hanem inkább már kölyök szinten tudnak jégkorongozni. Náluk 2008-asok is jégre léptek, mi pedig 2009-es és öt 2010-es játékost vittünk, így mi voltunk a legfiatalabb együttes a tornán." A szakember kiemelte, hogy fiatal csapatuk ellenére is a maximumot nyújtották a jégen a gyerekek. "Az első mérkőzést az óriási különbség ellenére is a lehető legjobban hozták le a srácok. Igaz, mindkét mérkőzést elveszítettük a szlovák gárda ellen, de mindegyiken sikerült gólt lőnünk. Ezután a Béccsel játszottunk, ahol már volt igazi sikerélménye a játékosainknak, hiszen az első meccset 5-0-ra, a másodikat pedig 6-4-re nyertük meg, ráadásul utóbbin 2010-es kapussal álltunk ki. A harmadik ellenfelünk a MAC volt, ők a legerősebb összeállításukkal érkeztek a tornára, hiszen évek óta indulnak ebben a ligában. Az első meccset itt is elvesztettük, viszont a másodikat megnyertük 3-2-re, nagyon büszkék voltunk a srácokra." Barabás Miklós elégedett volt a játékosok teljesítményével. "Úgy gondolom, a vasárnapi tornának sokkal több tanulsága volt, mert keményebb csapatok ellen játszottunk. A Hoba és a MAC kiemelkedett a mezőnyből, nekünk pedig élmény volt látni, hogy hogyan küzdöttek a gyerekek a náluk sokkal erősebb csapatokkal szemben is és hogyan állták meg a helyüket egy számukra mg teljesen új versenysorozatban."

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban megrendezett EMHL torna képei: