Ozsváth Ádám: „Egy korongot sem adnak ingyen”

  • 2020.12.23. 12:15
  • Fehérvárav19

U14B csapatunk az alapszakaszban második helyezést ért el, kiharcolva, hogy a középszakaszban az erősnek számító III. csoportban folytathassa a szezont. Ozsváth Ádám vezetőedzőt kérdeztük az eddig lejátszott mérkőzésekről.

A szakember így látta az első két hazai találkozót: „A középszakasz a Szeged elleni meccsel kezdődött itthon, aminek az első harmada nagyon rosszul alakult számunkra, az ellenfél hat gólos előnyre tett szert, ezt az utolsó 10 percben háromra tudtuk faragni. A következő hétvégén ismét a dél-alföldieket fogadtuk, azt kértem a srácoktól, hogy tanuljunk az előző meccs hibáiból, korizzunk többet, legyünk közelebb az ellenfélhez. Ennek 4-0-ás első harmad, és 4-1-es győzelem lett az eredménye, jó volt látni, ahogy a srácok hajtottak az elejétől a végéig.”

A vezetőedző így értékelte az Egerszegi Titánok és az azt követő UTE elleni idegenbeli összecsapásokat: „Két hazai találkozó után Zalaegerszegre utaztunk, ahol túl sok teret hagytunk az ellenfélnek, buta hibákat csináltunk, amit ők ki is használtak. Az UTE elleni meccs volt talán a szezon mélypontja, küzdőszellemben, korcsolyázási mennyiségben sajnos nem adtunk bele mindent ezen a napon. Még az első harmadban eredmény szempontjából nem is látszott, 1-1-gyel mentünk a szünetre, de a második és harmadik harmad nem épp úgy sikerült, ahogy azt elvártam volna. Ismerjük a hibáinkat, azon dolgozunk, hogy javítsuk ezeket és legközelebb vissza tudjunk vágni.”

Jelenleg az ötödik helyen áll U14B csapatunk, de van lehetőség előrébb kerülni, hiszen még 11 találkozó vár a mieinkre: „Összességében azt kell megtanulni, hogy ebben a csoportban egy korongot sem adnak ingyen, sokkal nagyobb harc és küzdés kell a csapat minden tagjától, már csak azért is, hogy szorossá tegyük a meccseket, de ha kiengedünk, nem koncentrálunk, az ellenfél kegyetlenül megbüntet minket. Szerintem jókor jön a szünet, a srácok rengeteget voltak jégen július óta, kicsit feltöltődünk mentálisan is, remélem újult erővel vetik majd bele magukat újból a munkába. A 2021-es év első meccsére készülünk az UTE ellen, szeretnénk a november végi Szeged elleni küzdős, hajtós játékot hozni, akkor sikerülhet akár a győzelem is.”