Pukli Máté: „Elértük a céljainkat”

  • 2019.05.08. 18:00
  • Fehérvárav19

Előkészítő B csapatunk szezonját Pukli Máté vezetőedző értékelte.

Kezdjük egy átfogó értékeléssel a szezont illetően, hogyan látja, eredményes idényt zártak?
Eredményesnek gondolom ezt az idényt, hiszen a kitűzött céljainkat elértük. Voltak nagy sikereink, de persze olyan teljesítmény is előfordult, amire nem vagyunk büszkék, ám szerencsére mindig hamar korrigáltunk. Hétről hétre lehetett látni, hogy a srácok az edzésen tanultakat hogyan építik bele a játékba, így a heti munka után mindig egy fokkal ügyesebbek lettek. Aki keményen dolgozott, az ebben a szezonban nagyot lépett előre.

Miben fejlődött leginkább a korosztály?
Ebben a korosztályban még mindenen dolgozni kell. Sokat fejlődött a korcsolyázásunk, lövésünk, passzolásunk, de én a nagypályás játékot emelném ki. Ez volt az első évük nagypályán és szinte a nulláról indulva kellett megtanulniuk, hogy ki, miért, hova, hogyan mozog a támadó, a védekező és a semleges harmadban. A kezdeti sok hiba
és összezavarodás az idő előrehaladtával átalakult, okos passzokkal játszottunk, jól helyezkedtünk és mindenki tudta, hogy mi a feladata. A szezon végére még egy kis taktikát is tudtunk a játékunkba csempészni.
Mire fektették a hangsúlyt a szezon során?
Nagy hangsúlyt kellett fektetnünk arra, hogy megtanítsuk a játékosokat keményen dolgozni, koncentrálni és szorgalmasnak lenni. A szezon elején azt vettük észre, hogy a gyerekek kényelmesek voltak az edzésen, majd meg voltak győződve arról, hogy mindent beleadtak. Az idény végére elértük, hogy tudják, fejlődni onnan kezdenek el, ahol már „fáj”, értem ezt arra, hogy ki kellett mozdítani őket a komfortzónájukból, mind fizikálisan, mind mentálisan. Sokan edzés után még otthon is gyakorolnak, egymásnak mutogatják a videókat és képeket arról, otthon mit csinálnak. Egyre inkább odafigyelnek az étkezésre, többen futni járnak a szüleikkel, hogy gyorsabbak legyenek. Minden gyerek tudja, hogy miben van
lemaradása és hogyan tud egyénileg dolgozni ezen, szerencsére csinálják is a feladatokat alázatosan. Úgy gondolom, ez a legnagyobb sikerünk ebben az évben, hogy rá tudtuk vezetni őket a szorgalom, a kemény munka és a kitartás útjára.

A bajnokság ugyan véget ért, de nem áll meg a munka, mik a tervek a következő időszakra?
Két hét pihenőt kaptak a srácok, a Székesfehérváron megrendezett U18-as világbajnokság idejére. A szünet után az egyéni képességfejlesztésre helyezzük a hangsúlyt. Mindenki dolgozhat a hiányosságain és tovább javulhat azokban a dolgokban is, amikben ügyesebb. A jeges edzések végével szárazon folytatjuk a munkát és készülünk az előttünk álló szezonra.