Sofron Ádám: „Az a fontos, hogy szeressék a jégkorongot”

  • 2019.10.08. 14:00
  • Fehérvárav19

Előkészítő B csapatunknál is zajlik a munka, a felkészülésről és az első mérkőzésről a vezetőedzőt kérdeztük.

U12 B csapatunk idén új edzővel szerepel a bajnokságban, a 2019/2020-as szezonban Sofron Ádám áll az együttes kispadján. A fiatal szakember elsőként a felkészülésről beszélt, majd arról is szót ejtett, hogy mire fektetik a hangsúlyt ebben a korosztályban: „Július végétől edzünk együtt jégen. Elég sok edzésünk volt, jeges és száraz felkészülés is szerepelt a programban. A srácok nagyon sokat és keményen dolgoztak, mindent elvégeztek, amit kértem tőlük. Az egyik legfontosabb dolog ebben a korosztályban, hogy megtanulják és megszokják a nagypályás játékot, hiszen sokaknak ez az első évük az U12-ben és ez elég nagy újdonság számukra. Továbbra is nagyon fontos, hogy szeressék a hokit, szeressenek edzésre járni és jól érezzék magukat ebben a közösségben. Nagy hangsúlyt fektetünk az edzéseken a korcsolyázásra és az alapvető bottechnikai gyakorlatokra.”

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia javaslata nyomán – a Magyar Jégkorong Szövetség és az érintett klubok támogatása mellett – a 2019/20-as szezonban útjára indult a Kárpát-medencei Magyar Liga, melynek keretein belül előkészítő csapatunk erdélyi túrán szerepelt. Sofron Ádám a következőket mondta el a tornát követően: „A túra nagyon jól sikerült, jól érezték magukat a gyerekek. Harmadik helyezést értünk el a tornán, ami, úgy gondolom, elég jó teljesítmény. Csapatépítő programot is szerveztünk, illetve elmentünk közösen szurkolni a Fehérvári Titánok Gyergyói Hoki Klub elleni mérkőzésére.”

Az U12-es bajnokság első mérkőzéseinek összefoglalója: 

 

Előkészítő B csapatunknál is elkezdődött a bajnokság, múlt vasárnap a KSI együttese ellen, hazai pályán indult a szezon. A szakember beszélt az első mérkőzésről és a szezonban kitűzött célokról is: „Nagyon ügyesen játszottunk az első bajnoki mérkőzésen, bár úgy láttam, mindenki izgult egy kicsit, hiszen hazai pályán kezdtünk. Az izgalom az első harmad után teljesen elmúlt és mindenki hajtott, küzdött és látszott, hogy az egész csapat élvezi a mérkőzést. A következő meccsünket a MAC B együttese ellen játsszuk, nehéz találkozóra számítunk, de mindent meg fogunk tenni. A legfontosabb az egész szezont illetően az, hogy mindenki minden meccsen végig harcoljon, küzdjön és keményen dolgozzon. Lépésről lépésre haladunk, fejlődünk, a célunk pedig az, hogy minél több játékosunk eljusson az A csapat szintjére.”

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - KSI
Csapatunk összeállítása: 
Gelencsér (Hajmásy) - Papp, Szőts, Nyikos, Krausz, Weöres, Farkas, Szalay-Dunai, Csepi, Kiss M., Korpa, Varga, Hajduk, Krepsz, Kiss G., György, Tanárki, Mádi, Plasek, Májer