Spinracing edzés az ifiknél

  • 2020.06.05. 12:00
  • Fehérvárav19

Ifjúsági csapatunkhoz vendégek érkeztek, a Fit Life Székesfehérvár vezetője, Ubovics Adrienn és egyik edzője, Szendrei Andrea személyében.

Az ifjúsági csapat stábja az erősítő és futó edzések mellett igyekszik minél változatosabbá tenni a srácok programját. Ennek keretében érkezett két edző a Fit Life Székesfehérvártól, akik a két csoportnak egy-egy ötvenperces spinracing edzéssel készültek. Ubovics Adrienn, a Fit Life tulajdonosa és vezetőedzője arról beszélt, hogy honnan jött az ötlet, milyen típusú programot rakott össze a játékosoknak és azt is elmondta, mire való ez a típusú mozgásforma: „Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia egyik edzője, Rajz Áron állandó vendégünk a teremben, az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy tartsunk edzést valamelyik nagyobb korosztály jégkorongozóinak, ezzel is színesítve a programjukat, én pedig természetesen a lehetőséggel. Ötvenperces spinracing edzéssel készültünk a fiúknak, közepes ellenállással. Ez azt jelenti, hogy volt benne karmunka, hegymenet, síkfutás, rövidebb és hosszabb számokkal, kisebb és nagyobb pihenőkkel. Ez a fajta mozgás a állóképességet fejleszti és a gyorsaságot növeli, amire a jégkorongozóknak igen nagy szükségük van.”

Pár fotó a spinracing edzésről:

Ondrejcik Rastislav, az U18-asok vezetőedzője is szót ejtett az edzésről: „Nem teljesen új ez számunkra, hiszen szoktunk spinning edzéseket tartani, de nagyon örülünk, hogy egy profi edző érkezett hozzánk, aki ezzel foglalkozik a mindennapokban. A lehetőség Rajz Árontól érkezett, ő hozta össze ezt a projektet, ezúton is köszönjük neki. Úgy gondolom, jó dolog, ha sikerül ilyen edzésekkel színesíteni a palettát, változatosabbá téve a programot, így nem csak futásokkal és erősítéssel foglalkozunk. Az állóképesség fejlesztése a nyári felkészülés alatt nagyon fontos, ez a típusú edzés pedig ezt fejleszti a leginkább, úgy láttam, a lányok keményen megdolgoztatták a csapatot.”