A Szlovákiában rendezett Steel Bulls Cup-on vett részt az akadémia két csapata

  • 2024.04.02. 15:38
  • Fehérvárav19

Március 29 és 31-e között Szlovákiában, Topoľčanyban rendezték meg a Steel Bulls Cup-ot.

A tornán két csapattal vett részt az akadémia: az egyik csapat a 2011-ben születettekből, a másik a 2013-2014-ben születettekből állt. 

A 2013-2014-ben szültett játékosok számára rendezett tornán egy cseh, három szlovák és négy magyar csapat mérkőzött meg, így az akadémia csapata hét mérkőzést játszott. Minden mérkőzés 2x20 perces volt, és minden 20 perc külön meccsnek számitott. A nehéz párharcokban az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatának a hatodik helyezést sikerült elérnie. Sofron Ádám, a csapatot kísérő edző reálisnak értékeli az eredményt:  "Azt gondolom, hogy ez egy reális eredmény volt. Rajtunk kívül három magyar csapat volt, egy cseh és három szlovák csapat. Erős mezőny jött össze a tornán. Összességében nagyon jó élmény volt nekünk is, a gyerekeknek is, illetve úgy gondolom, hogya szülőknek is. Jövőre is szeretnénk menni."

1. HC Frýdek-Místek, Csehország 
2. Vasas SC Budapest, Magyarország
3. Győri ETO Hockey Club, Magyarország
4. HK Iskra Patizánske, Szlovákia
5. HC HC Lamač, Szlovákia
6. IOGJA Székesfehérvár, Magyarország
7. HC Topoľčany, Szlovákia
8. UTE Budapest, Magyarország
Az akadémia csapatának legjobb játékosa a korosztályból: Röthler Csenge.

A 2011-ben születettek csoportját Barabás Miklós kísérte, a korosztályos tornán hét csapat vett részt, két szlovák, egy román és négy magyar. A mérkőzések ugyanúgy 2x20 percesek voltak, mint a fiatalabb korosztálynál. Barabás Miklós elégedett volt a szerepléssel: "Csoportkör remek szereplésének köszönhetően az élen végeztünk, és a döntőt is mi játszottuk a helyi Topolcsányi csapattal. A kezdeti ismerkedés a szabályokkal és a mérkőzések rövidsége miatt elég gyorsan fel kellett venni a ritmust a többi csapattal. A végére egy masszív csapattá alakultak a különböző korosztályban játszó gyerekek. A döntőben sajnos kikaptunk de a torna egészét nézve igazi kis harcos Csapattá alakultunk. Külön köszönjük a szülőknek a szurkolást mert remek hangulatban végig szurkolták az összes mérkőzést."

Edzőpáros: Ozsváth Ádám , Barabás Miklós

1. Topolcany
2. IOGJA 
3. Gyergyószentmiklós 
4. UTE 
5. Győri ETO 
6.Oravska Lesna 
7.Vasas

A torna legjobb kapusa Kovács Ákos lett, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia kapusa. Az akadémia csapatának legjobb játékosa a korosztályból: Vara Máté.