U10-es korosztály februári értékelő

  • 2023.03.01. 16:00
  • Fehérvárav19

Az U10 korosztály februárban már rákanyarodik a szezon hajrájára, ami a tornákat illeti, hiszen a tornák nagyrészét ebben a hónapban rendezik meg.

Februárban összesen hét tornán, nyolc csapattal szerepeltek az U10-es korosztály játékosai. Február 4-én két piros csapat Tátra utazott, valamint egy sárga csapattal Veszprémbe látogattak az edzők. A következő hétvégén még sűrűbb volt a program, hiszen február 11-én és 12-én összesen három hazai tornát rendezett a korosztály, két sárga és egy kék torna formájában.

A kék tornán egy különleges helyzet alakult ki, abból kifolyólag, hogy a Győr csapata közvetlenül a kezdés előtt jelezte, hogy nem tud elutazni Székesfehérvárra.  A tornán ezáltal a MAC, a Dunaújvárosi Acélbikák és az Akadémia csapata mellett a negyedik egy ”Torna válogatott” névre keresztelt csapat volt, amelyben a három csapat játékosai vegyesen szerepeltek. Ennek köszönhetően a tornát sikerült a megszokott formában lejátszani.

Az edzések során még mindig a koronggal való korcsolyázáson és a lövéseken volt a hangsúly, növelve a gyakorlatok intenzitását és a gyerekek közti versengést az edzések során. Ebben a hónapban lehetőség volt nyílt kiscsoportos skills edzések megtartására, ahol 8-10 gyerek van a jégen 3-4 edzővel. Az edzők ezeken az alkalmakon nagyobb hangsúlyt tudnak fektetni egy-egy terület fejlesztésére és a hibák személyre szabott javítására.

Az U12-be feljátszó utolsó éves játékosok mellett, ilyenkor már azokra az U8-as játékosokra is figyelmet szentel az edzői stáb, akik jövőre már ebbe a korosztályba fognak tartozni. Ők már most ki tudták magukat próbálni U10-es piros vagy akár sárga tornán. Ez konkrétan tíz U8-as játékost jelent, akik ebben a hónapban játszottak valamelyik U10-es tornán. A következő tornára már márciusban fog sor kerülni.