Az U12-es korosztály felkészülési időszakának értékelése

  • 2022.09.14. 16:00
  • Fehérvárav19

Az U12-es korosztály a 2022-2023-as szezonra való felkészülést új edzői gárdával kezdte meg a nyár folyamán.

A felkészülési időszakot a csapat július 26-án kezdte meg három opcionális edzéssel, amely azt jelenti, hogy akik már hazaérkeztek a nyaralásról, nekik lehetőségük volt visszarázódni az edzések menetébe.
Az edzések alkalmával az alapokon volt a hangsúly, a koritechnika volt a főszerepben. Az idő előrehaladtával egyre bonyolultabb feladatokat kaptak a gyerekek.
A száraz edzéseken inkább a játékos gyakorlatokkal kezdte meg a csapat a felkészülést, de a gyerekek lövő gyakorlatokon is részt vettek. A nyári időszakban folyamatosan szép létszámban jelentek meg a gyerekek az edzéseken.
Augusztus 1 és 5-e között a csapat egy jelentős része részt vett az Akadémia által szervezett napközis táborba, ahol jeges és száraz edzések mellett, elméleti órákat is kaptak a játékosok. Az igazi munka azonban augusztus második hetétől indult, és akkor már 25-30 fővel zajlottak az edzések heti 3-4 alkalommal.
A csapat az első felkészülési mérkőzést augusztus 18-án játszotta a Kárpáti Farkasok ellen Érden.
Az edzői stáb pozitívan értékelte a felkészülési mérkőzések kimenetelét: "Sárga és Kék csapattal mentünk, nagyon jó mérkőzéseket játszottunk, jól szolgálta a felkészülésünket. Azóta újabb két edzőmérkőzésen vagyunk túl. Kék csapat ismét az Érd ellen játszott a Sárga pedig a Veszprém ellen."
Az előzetes tervek szerint szeptember 11-én kezdődik a bajnokság, ahol a Kék csapat a Győr ellen, míg a Sárga csapat az óbudai csapat ellen kezdi meg a hivatalos szezont.