U12-es korosztály januári és februári értékelő

  • 2023.03.02. 16:00
  • Fehérvárav19
A 2023-as évet a piros csapat indította január 8-án egy hazai tornával, ahol a Lizards és a Jászberény csapataival játszottak. Január 15-én a sárga csapat Veszprémben játszott mérkőzést, a piros csapat pedig Jászberénybe utazott, ahol a hazai csapat mellett a Győr piros csapatával játszottak torna keretein belül. Kék csapat januárban három mérkőzést játszott Vasas Ajka Debrecen ellen, illetve február elején a játékosok a DVTK együttesével találkoztak. Február az első hétvégéjén a piros csapat rendezett tornát hazai pályán, a Lizards és a Győr vendégszereplésével.

A kék csapat a Vasas ellen jól játszott, meg tudták fordítani a mérkőzést és nyertek. Ajka ellen nagyon gyengén játszottak a játékosok, nem csapatként működtek, és ki is kaptak. Debrecen ellen végig jól játszottak a fiatalok, és simán meg is tudták nyerni a mérkőzést. Miskolc ellen legutóbb megint gyengébb teljesítményt nyújtott a kék csapat, mindezt annak ellenére, hogy ősszel nagy arányban nyertek a DVTK ellen.

Sofron Ádám, vezetőedző az alábbiak szerint nyilatkozott a következő időszakról: "Következő időszakban rendet kell tenni a fejekben, és készülni a további fontos mérkőzéseinkre. Nehéz és egyben fontos mérkőzések jönnek még három mérkőzésünk van hátra bajnokságból. Fontos lenne ezeket a meccseket megnyerni a Magyar Kupa miatt, hogy bekerüljünk a legjobb négy csapatba a tabella alapján, és tudjunk játszani az aranyéremért."

Január 19-én a Tököli Jégdómba utazott a sárga csapat, ahol a Jégoroszlánok csapatával játszottak és nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat. Január 22-én a sárga csapat a Kárpáti Farkasok csapatát fogadta hazai pályán, majd január 29-én az UTE B csapatához utaztak, ahol az addigi szezon legjobb játékát mutatták be a gyerekek. Az mérkőzések során a koronggal történő korcsolyázásban és a korongtartásban fedeztek fel az edzők nagyobb hiányosságokat, ezért erre a két pontra került a fókusz az edzések során.

Februárban a sárga csapat a bajnokságot hazai pályán az FTC ellen kezdte, valamint egy nappal korábban az Ajkával is játszottak egy edzőmérkőzést. Ebben a hónapban az edzések során előtérbe került a védekező harmad, és az ezzel kapcsolatos feladatok. A helyezkedéstől a kiindulásig igyekeztek az edzők mindent végig venni az edzéseken.

A következő mérkőzést március 4-én játssza a sárga csapat idegenben a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. A kék csapat pedig a Kárpáti farkasok ellen játszik március 5-én Budafokon.