U14 A1-es csapat Vasas és Ajkai Óriások elleni mérkőzés értékelés

  • 2022.11.17. 16:57
  • Fehérvárav19

Az U14-es korosztály A1-es csapat az elmúlt időszakban a Vasas ellen idegenben, és az Ajkai Óriások ellen itthon lépett pályára.

A Vasas elleni mérkőzést izgatottan várta a csapat, mivel kétszer is játszottak ellenük a felkészülési időszakban, és ezen mérkőzések mindkét alkalommal izgalommal telik voltak. Az első harmadban jól játszottak a játékosok, és sorra alakították ki a helyzeteket, azonban ezeket gólra nem tudták váltani. A harmad végén a dudaszó után sikerült először a kapuba találni, de a gól így nem volt érvényes. A második harmadban hat perces rövidzárlat után három gólos előnyre tett szert a Vasas. Innentől kezdve a játékosok nem tudtak tovább koncentrálni, és sok kiállítás mellett a kapuba sem tudtak betalálni. A mérkőzés vége előtt tíz perccel sikerült a csapatnak egy szépítő gólt szereznie, azonban ez a végső eredményen nem változtatott. Galsi Péter vezetőedző így értékelte a mérkőzést: "Összességében nem vagyok elégedettlen a játékkal, inkább a koncentráció fenntartása az, ami hiányzott a győzelemhez. Ezen kell dolgozni!" A végeredmény 3-1 a Vasas javára.

Az Ajkai Óriások elleni mérkőzés képei - 2022. november 12. 

Az Ajkai Óriások elleni mérkőzés rendkívül fontos volt a csapat számára, hiszen az év elején kitűzött cél nem változott: a legjobb négybe szeretnének kerülni. A mérkőzést kapkodva kezdte a csapat, és túl gyorsan, hirtelen akarták a játékosok a helyzeteket megoldani. Ennek meg is lett az eredménye, az első harmadot 1-0-ra elveszítette az akadémia csapata. Galsi Péter vezetőedző ezt követően igyekezett mindent megtenni azért, hogy a játékosok visszakapják az önbizalmukat: "A szünetben megkértem a játékosokat, hogy kicsit nyugodjanak meg, és kezdjenek el többet dolgozni korong nélkül, mivel akkor mind a védekezés mind a támadás sokkal eredményesebb lesz. Sikerült is mindkét további harmadot 3-0, 3-0-ra megnyerni."

Összességében a mérkőzésen a fiataloknak sikerült véghez vinni azt, amit a Vasas ellen nem. Koncentráltabban játszottak és sikerült sok gólhelyzetet is kialakítaniuk. Ennek meg is lett az eredménye.

A hétvégén nehéz mérkőzés következik, hiszen november 19-én a MAC csapata ellen lép a csapat pályára.