U14-es korosztály felkészülési időszakának értékelése

  • 2022.09.13. 16:00
  • Fehérvárav19

Az U14 A1 és A2 csapata számára is véget ért a felkészülési időszak. Az edzői stáb az elmúlt hónapokat és a szezonkezdést is értékelte.

A korosztály hat hetes felkészülési időszakon van túl. Ezalatt a játékosok az alapvető technikai elemeket vették át, mint a korcsolyázást vagy bottechnikát. A hangsúly az egyéni készségek fejlesztésén volt. A jeges felkészüléssel egyidőben szárazföldi edzéseken is részt vett a csapat Bernáth Imre vezetésével.

Az idei szezonban mindkét csapat nevezett a kölyök bajnokságba. Az A1 csapat "A" szinten fog kvalifikálni, míg az A2 csapat a "B" bajnokságban fog részt venni. Az A1 csapatot többségben az idősebb játékosok alkotják, és a cél, hogy minél magasabb szinten tudjanak versenyezni. Az A2 csapattal a kitűzött cél, hogy a fiatalabb játékosok a lehető legtöbb mérkőzésen tudjanak részt venni, és minél több tapasztalatot szerezzenek a jégen. A bajnokság szeptember 10-én kezdődik.

Galsi Péter vezetőedző úgy gondolja eredményes felkészülési időszakot tudhatnak maguk mögött: "4-4 felkészülési mérkőzés mellett, a korosztálynak lehetősége volt egy szlovákiai tornán részt venni, ahol a helyi szabályoknak megfelelően, így egy vegyes csapattal tudtunk versenyezni. Sajnos a torna döntő mérkőzésén az ellenfél tudott nyerni, így a második helyezést értük el."

A szeptember a bajnokságok kvalifikációiról fog szólni. Az edzői stáb mindkét csapatnál azt a célt tűzte ki, hogy a csapatok az adott csoportok győzteseként távozzanak, és ezáltal a lehető legerősebb csoportban tudjanak szerepelni a bajnokság során.