U16 B csapat novemberi értékelője

  • 2022.11.28. 17:00
  • Fehérvárav19

Novemberben tovább folytatódott a bajnokság, és négy mérkőzésen mérettették meg magukat az U16 B játékosai. 

Az első mérkőzést az Óbuda ellen játszotta a csapat. Ezen az összecsapáson az első harmad nem sikerült jól, de a középső játékrésztől fel tudtak pörögni a játékosok, így a két kapott gólra hamar tudtak reagálni. Rendes játékidőben a csapat döntetlennel zárta a mérkőzést. A hosszabbításban az U16 B csapat számára emberelőnyben kezdődött, amit sikerült is kihasználniuk, ezzel elhozták a két pontot az Óbudától.

A következő ellenfél a DEAC csapata volt, akiket hazai pályán fogadott a csapat. Haluska Gábor vezetőedző konkrét kéréseket fogalmazott meg a csapat felé: "Dinamikus letámadás és határozott, csapatjátékjáték volt a kérés az ellen a csapat ellen, akiket a kvalifikáció során legyőztünk." Ezt csak részben sikerült teljesítenie a játékosoknak, hiszen lényegesen több lövést kapott az akadémia csapat, de a gólok tekintetében ez a mérkőzés is döntetlennel zárult a 60. perc végén. A hosszabbítás gyors oda-vissza játékot hozott, gól viszont nem született. A büntetőket jobban lőtték az U16 B játékosai, valamint a kapus is jól védte az ellenfél próbálkozásait, így ezen a mérkőzésen is két pontot sikerült bezsebelni.

A harmadik meccsre a csapat Újpestre látogatott. Haluska Gábor így értékelte a mérkőzést: "Jó tempóval kezdtük a mérkőzést. Kisebb hibák előfordultak, de meg tudtuk szűrni az ellenfél játékát. Dinamikusan letámadtak minket, nyomás alatt kellett játszanunk. Kisebb védelmi hibáknak köszönhetően érkeztek a gólok. A mérkőzés második harmadától sok helyzetet sikerült kialakítanunk, de belőni csak egyet tudtunk az ellenfél 5 találatával szemben."

A csapat negyedik novemberi mérkőzését is az OHA ellen játszotta, ezúttal hazai pályán. Ebbe a meccsbe is jól ugrottak bele a játékosok, és rögtön az elő cserék során helyzetekig jutottak. Mezőnyben kiegyenlített játékot lehetett látni a mérkőzés egészében. Az egyetlen gólt az ellenfélnek sikerült elérnie, ami egy a kapu előtti kavarodás után került a hálóba. Így ezen a meccsen a fiatalok nem tudtak pontot szerezni.

A vezetőedző örül a javulásnak, amely a novembert jellemezte: "Előző hónapban még nem szereztünk pontokat, ez novemberben kétszer is sikerült. Decemberben egyértelműen a győztes mérkőzés a cél."