U16: Győzelem a Modo Kupán

  • 2019.12.30. 16:00
  • jegkorongszovetseg.hu
Mayer Péter csapata a tavalyi ezüstérem után idén az aranyérmet szerezte meg a rangos svédországi tornán.

Tekintettel arra, hogy a tornán naponta több mérkőzést játszanak a csapatok, így nem három, hanem csak két húszperces játékrészből állt egy mérkőzés. Az első játéknapon a svéd Täby HC volt az első ellenfél. Az első félidő nem indult jól a mieink szempontjából, majd a sok emberhátrányos helyzet miatt végül 3-0-ás eredménnyel zártuk a játékrészt. Szépíteni sikerült Dobos Bendegúz jóvoltából, de a végeredmény 4-1 lett a svédeknek. Gyors bekapott góllal kezdődött a nap második mérkőzése is a finn Porin Asset ellen. A második félidőben sokáig emberelőnyben játszhattunk, amit gólra is váltott Hegedűs, a hajrá azonban a finneknek jött ki jobban, így a javuló játék ellenére 2-1-es vereséget szenvedtük.

A torna második napját a magyar válogatott a MODO Hockey ellen kezdte. A meccs negyedik percében Szalay Boldizsár talált be, majd a hazaiak az emberelőnyt kihasználva egyenlítettek. Nem kellett sokat várni a válaszra, hiszen Horváth Bence gólja révén a mieink ismét átvették a vezetést. A második félidő elején sikerült egyenlítenie a MODO-nak. Dobos Mihály Bendegúz szerezte a harmadikat, majd a meccs 14. percében Alapi Márton is betalált, így megszereztük az első győzelmünket a tornán. A svéd SDE Hockey ellen folytattuk, ahol a sok emberelőny ellenére csak a második félidő hozta a gólokat, sorrendben ötöt lőttünk és egyet se kaptunk, gólszerzőink Ivády, Farkas (2), Simon és Dobos voltak. A szombati nap utolsó meccsét a svéd IF Björklöven ellen Alapi Márton góljának köszönhetően mi kezdtük jobban. Az ellenfél egyenlíteni tudott, hosszabbítás következett, ahol a svédek tudtak betalálni. A vereség ellenére egy pontot szereztünk, ami azt jelentette, hogy a csoport 3. helyén végeztünk és másnap a negyeddöntőben folytathattuk.

A MODO Kupa harmadik napján a magyar válogatottra csak egy meccs várt, amennyiben megnyeri a reggeli összecsapást a Svedjeholmens ellen. A vezetést a svédek szerezték meg a 11. percben, a második játékrészben viszont Kiss Ádám góljával egyenlítettünk. Bő egy perc elteltével már vezettünk, Antal Barnabás megszerezte, majd Nádasy Márton tovább növelte a vezetést, amit nem engedtünk ki a kezünkből, így elődöntőbe jutott a magyar csapat.

A torna utolsó napján Galló Vilmos korábbi együttese, a Timrå IK korosztályos csapata várt ránk. A kezdés nem sikerült a legjobban, a svédek szereztek gyorsan vezetést, de a játékrész közepén fordítottunk Deák Márton és Horváth Donát góljaival. A második játékrész kezdetén jobban támadtak a svédek, hat perc után kiegyenlítettek. A félidő közepén Kocsis Botond gólját azonnal megválaszolták, így 3-3-as döntetlennel várhattuk a hajrát. Alapi Márton betalált három perccel a vége előtt, az előnyt megőriztük, így idén is döntőbe jutott a magyar csapat.

A döntőbeli ellenfél az eddig hétből hét mérkőzést megnyerő AIK Stockholm volt, a svéd csapat hibátlan mérleggel nyerte meg csoportját és jutott a döntőig, mérkőzésenként átlagban közel öt gólt szerezve. A mérkőzést nagyon erősen kezdte a svéd csapat, az első játékrészben kétszer annyit lőttek kapura, mint mi, de gólt mégis a magyar csapat szerezett a 7. percben Alapi Márton révén. A második játékrész elején emberhátrányba kerültünk, amit ki is használt ellenfelünk, de nem sokat kellett várni a magyar találatra, a 8. percben Nádasy Márton betalált. Időt kért ellenfelünk, ám ez sem segített, az egygólos előnyt megőrízte a magyar csapat a mérkőzés végéig, így a magyar jégkorong történelmében első alkalommal megnyerte a MODO Kupát az U16-os válogatott.

A keretben hét fehérvári játékos is szerepet kapott: Csibi Dávid (kapus), Bajkó Botond, Deák Márton, Szabó Péter (hátvédek), Alapi Márton, Kiss Ádám és a jelenleg Finnországban pallérozódó Horváth Bence (támadók). Gratulálunk! Szép volt, Fiúk!

A keret fehérvári tagjai: 

A torna magyar érdekeltségű jegyzőkönyvei ezen a felületen érhetőek el.

A keret:

Név Poszt

Klub

Csibi Dávid GK Ifj. Ocskay Gábor JA
Hegedűs Levente GK DVTK
Bajkó Botond  D Ifj. Ocskay Gábor JA
Deák Márton  D Ifj. Ocskay Gábor JA
Farkas Olivér D DVTK
Horváth Donát D Mjölby HC (SWE)
Ritecz Richárd D UTE
Szalay Boldizsár D DVTK
Szabó Péter D Ifj. Ocskay Gábor JA
Alapi Márton  F Ifj. Ocskay Gábor JA
Antal Barnabás F UTE
Dobos Mihály Bendegúz F PHC
Horváth Bence F KalPa Kuopio (FIN)
Ivády Milán F Óbuda HA
Kiss Ádám F Ifj. Ocskay Gábor JA
Kocsis Botond F DVTK
Nádasy Márton F Óbuda HA
Simon Levente F UTE
Weidemann Márk F MAC
A stáb: 
Mayer Péter - vezetőedző
Mihály Jenő - másodedző
Balázs Csongor - kapusedző
Balázsi László - felszerelés-menedzser
Orosz Dávid - fizioterapeuta
Kramer Ádám - csapatvezető