Az U16B csapat túl van az első három bajnoki mérkőzésén

  • 2022.11.04. 09:00
  • Fehérvárav19

Az U16B csapat már három bajnoki mérkőzésen van túl, így egy sűrű október áll a játokosok háta mögött.

A csapat az első bajnoki mérkőzését idegenben játszotta a HKB ellen. Az első percekben reményteli volt a mezőnyjáték, de a lendületet nem sikerült megtartani és az ellenfél átvette az irányítást. A középső játékrész kivételével dominált a Hockey Club, így az első mérkőzését elveszítette az U16B csapata.

Következő állomás egy hazai mérkőzés volt. A játékosok az Újpest csapatát látták vendégül. Ez egy jóval kiegyenlítettebb mérkőzés volt, ahol kreatív támadóharmadbeli játékkal és jó korong kihozatalokkal gólhelyzetekig jutottak a fiatalok. Azonban a helyzetkihasználásban még sokat kell fejlődnie a csapatnak, hogy mérkőzést tudjon nyerni. Így ezen a mérkőzésen is az ellenfél vitte el a három pontot.

A harmadik mérkőzést az UNI Győr gárdájával vívta az U16B csapata. Haluska Gábor így jellemezte a csapat taktikáját: "A terv az volt, hogy a kemény fellépéssel és gyors, határozott játékkal fogjuk mi alakítani a mérkőzés menetét. Ezt sikerült is kivitelezni, de a helyzetkihasználás, illetve az előnyös játékunk még nem tökéletes így megint az ellenfél szerzett vezetést. A harmadik harmadban ugyan sikerült megfordítanunk az eredményt, de a meccs hajrája jobban jött ki a győrieknek.

Egyelőre a csapatnak pontot nem sikerült szerezni, de egyre jobb mérkőzéseket játszanak a játékosok, ami reményre ad okot.