U20, U18: JÉGEN A JÖVŐ!

  • 2020.12.17. 16:12
  • jegkorongszovetseg.hu

Edzőmérkőzést játszik az U18-as és a korosztályváltást előrehozó U20-as válogatott csütörtökön, a Tüskecsarnokban.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt az U20-as válogatott Kijevben, a divízió 1/B-s világbajnokságon 3-2-re legyőzte Franciaországot, s ezzel az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül kiharcolta az A-csoportba jutást. (Később az olaszok ellen is nyertek a fiúk, így hibátlan mérleggel lettek világbajnokok.)

„Történelmet szeretnénk írni” – vezette fel az újabb ciklust Horváth András szövetségi kapitány még a nyáron, utalva arra, hogy a válogatott kiharcolná a bentmaradást a dániai, decemberi vb-n. Hatalmas lehetőség lett volna az egyéni karrierek szempontjából is a torna a 2001-es születésű játékosoknak, de a koronavírus-járvány miatt törölték a világbajnokságot, így többen kiöregednek az utánpótlás-válogatottból.

Ez sarkallta a szakmai stábot arra, hogy előrehozza a korosztályváltást, a decemberi összetartásra is már csak 2002-es születésű játékosokat hívott meg a kapitány. Természetesen akadnak hiányzók, a légiósok most nem kaptak meghívót, akadnak klubkötelezettségek is, és persze betegségek és sérülések is előfordultak. De ettől még tény: a következő évi vb-keret egy része a most meghívott, illetve az U18-as válogatottban szerepet kapó fiatalok közül kerül ki.

Éppen ezért lesz pikáns a csütörtöki edzőmeccs, amely puszta létrejöttével is nagy motivációt jelent a srácoknak. Nem kérdés, hogy Svasznek Bence és Horváth András csapata is presztízskérdésnek tartja a jó eredményt.

Fontos, hogy lesz élő közvetítés juniorválogatott mindkét edzőmérkőzéséről, az Erste Liga TV-n, ezúttal díjfizetés nélkül.

Az U20-as válogatott edzőmérkőzései:

December 17., csütörtök, 16:30: Magyarország U20–Magyarország U18
December 19., szombat, 16:00: Magyarország U20–Dunaújvárosi Acélbikák

Az U20-as válogatott székesfehérvári tagjai: Kóger Balázs, Csiszer Ádám, Horváth Pál és Németh Kristóf.

Az U18-as válogatottban öt székesfehérvári játékos bizonyíthat: Oláh Dávid, Molnár Gergő, Ambrus Csongor, Fekete Alex és Keceli-Mészáros Mátyás.