Újpestre utazik serdülő csapatunk

  • 2020.12.13. 13:05
  • Fehérvárav19

Serdülőink utolsó decemberi mérkőzésükre készülnek. Jelenleg a negyedik helyen állnak, így vasárnap fontos három pontért küzdenek a listavezető UTE otthonában. Legutóbbi mérkőzéseikről és a lila-fehérek elleni találkozóról Andrej Brodnik vezetőedzőt kérdeztük.

A szakember így értékelt a MAC Budapest elleni találkozót: „A MAC nagy rivális minden korosztályban, mindig izgalmas mérkőzéseket játszunk. Idén már másodszor találkoztunk velük, a mostani igen szoros volt, csak hosszabbításban dőlt el a pontok sorsa. Sok gólos mérkőzésen maradtunk alul, az mindenképpen pozitívum, hogy 6 gólt is tudtunk ütni, de nem lehet felhőtlen az öröm, hisz egyel többet kaptunk. Ahogy az eredmény is mutatja, a támadó játékunk jó volt, be tudtuk fejezni az akciókat, de a védelemben voltak hiányosságaink. Nem kifogásokat keresünk a sok kapott gólra, de nem a mi javunkra jöttek össze a dolgok. Annak örülök, hogy egész mérkőzésen küzdöttünk, mindig közel voltunk ellenfelünkhöz, de sajnos a szerencse keze nem minket érintett meg a végén.”

A vezetőedző kitért a legutóbbi két találkozóra is: „A DHK és a DAB ellen viszonylag nagyobb arányú győzelmet arattunk, de a végeredmény nem feltétlen mutatja a játék reális képét. Az ilyen mérkőzéseket is komolyan kell venni, különben az ellenfél okozhat meglepetést. Örülök, hogy a MAC Budapest ellen elszenvedett vereséget követően a srácok bizonyítani tudtak, mindkét mérkőzésen láttam rajtuk, jó játékra törekedtek, végig fókuszálni tudtak. Néha pánik alakul ki az ilyen meccseken, ha a játék képe nem úgy alakul, ahogy szeretnénk, és az idő haladtával egyre stresszesebbek lesznek a cserék a gólok hiányában. Ilyenkor türelmesen és keményen kell dolgozni, így jönni fognak a találatok is és a saját játékunkat tudjuk játszani, ez a lényeg.”

Vasárnap a Megyeri úton szerepelnek az U16-osok: „Az UTE az előző körben 6-2-re legyőzte a MAC csapatát, így egy újabb szoros mérkőzésre számítunk. Nagyon várjuk az ilyen küzdős találkozókat, kíváncsi vagyok, a srácok nyomás alatt hogyan tudják végrehajtani, amit elvárunk tőlük. Jelenleg a negyedik helyen állunk, de nem aggódunk, hosszú a szezon, a siker kulcsa pedig a kemény munkában, a türelemben és az alázatban rejlik.”