Újra élesben

  • 2020.01.12. 08:00
  • Fehérvárav19

A szupermini csapataink előtt álló tornákról Barabás Miklós vezetőedzővel beszélgettünk.

Szupermini csapataink hosszabb kihagyás után újra tornára utaznak, ezen a héten a piros és a kék együttes is szerepel. A pirosak Ajkán lépnek jégre, Barabás Miklós vezetőedző a következőket mondta el a megmérettetés előtt: „Vasárnap Ajkára utazunk, ahol a Teki-Hokiból frissen kikerült játékosok szerepelnek, ők először vesznek részt tornán. Természetesen az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat. Az a cél, hogy megtapasztalják, hogy milyen egy torna, milyen „élesben” jégkorongozni. Meg tudjuk nekik mutatni, hogy hogyan tudnak csapatban dolgozni és ezzel az utazással a csapatszellem is erődödni fog bennük.”

A kék csoport Budapesten szerepel, a vezetőedző erről is szót ejtett: „A Sportország szervezésében kék tornára utazunk, ahol az egyik legerősebb kerettel lépünk majd jégre. Reméljük, hogy mindenki a tudásának megfelelő játékot nyújtja majd, hiszen az egész eddig eltelt időszak és a következő pár megmérettetés alapján ki fogunk választani pár olyan gyereket a szupermini korosztályból, akik a mutatott munka alapján kiérdemelhetik azt, hogy még ebben a szezonban az U10-es korcsoportban is bemutatkozhassanak.”

A következő hétvégén szervezi a Magyar Jégkorong Szövetség az immár hagyománynak számító Magyar Jégkorong Napját a Városligeti Műjégpályán, ahol az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia két alsó korosztálya is képviselteti magát. Barabás Miklós a következőket mondta el a tornáról:  „A fehérvári szupermini és a mini korosztály összes csapata jégre lép majd, hat csoporttal, körülbelül 70-80 játékossal megyünk. Akiket nem neveztünk, azok más megmérettetésen kapnak majd lehetőséget a következőkben. Itt nem öt az ötben játszunk, hanem visszatérünk a három a három elleni játékra. Reméljük, hogy itt kiderül, hogy melyik felállás jobb, hiszen lehet, hogy néha a kevesebb több, de a több viszont kevesebb. Nagyon várjuk, kicsit furcsa lesz erre visszaállni, de itt is lehetőséget adunk mindenkinek, hogy feljebb játszanak a saját szintjüknél. Jó mérce lesz ez abban a tekintetben, hogy hol is tartanak a gyerekek, illetve mire képesek nagyobb nyomás alatt.”